Szülés utáni napokban, kórházból hazajövet mit ajánlotok, miket egyek majd?
Szoptatás miatt főleg.
Van ami nem tesz jót a babának?
Egyénfüggő, hogy mire érzékeny a baba. Magad miatt érdemes sok folyadékot fogyasztanod, egyszerű húslevest pl. Kajából érdemes nem túl zsíros, fűszereset, puffasztót, bár jelenlegi ajánlás szerint bármit lehet enni, csak figyelni kell, hogy valamire érzékenyen reagál-e a baba. Magamból kiindulva több rostot kéne ennem, mert szülés óta a sok üléstől székrekedésem lett, de a baba miatt a rostosat is sokan ellenzik... így én néha Dulcolaxot szedek.
Nekem nagyon hasfájós a babám, de igazából bármit eszek, ilyen, úgyhogy nálunk szerintem a hirtelen túl sok evés a ludas (ömlik a tejem a szájába, még ha fejek is, büfiztetem, tornáztatom, a hasára teszem...).
Amit szoktak tanácsolni még, hogy csökkentsd a tejtermékek mennyiségét, mert az allergizálhat, de elhagyni csak akkor kell, ha egyértelműen allergiás a baba.
A lényeg az egészséges, kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes étkezés, tiltólista helyett én inkább "epe-kímélő" étrendet mondok.
Alapvetően mindent lehet ami nem okoz gondot. Hasfájós babával én nem ettem semmi puffasztót. 3 hónapig. Utána mehetett minden.
Ami fontos az a folyadék bevitel. Igyál minél többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!