Mindenki mondja hogy kereslet-kínálat beáll,minél többször mellre tenni a babát.Jó lenne,csak nekem született egy koraszülött, icipici, 365 gr-os babám. Mivel inkubátorban van nem tudom szoptatni,fejek neki. Egy hete csökken a tej mennyiség,pedig ugyanúgy ürítem a mellem,géppel,van rajt stimuláló is,és kézzel is.Iszok alk.mentes sört,karamalzt,rántott levest. Ma vettem görõgszénát.Kérlek segítsetek,mit nem csinálok jól :-((
Lépj be a Facebook szoptatási tanácsok kérdezz felelek csoportba, azt hiszem ez a neve, ott biztos tudnak segíteni.
2020. szept. 18. 20:24
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de nincs facebook-om
2020. szept. 18. 20:26
3/10 anonim válasza:
Vannak tejszaporító teák,nézz utána. Sajnos tapasztalatom nincs benne,mert nekem a karamalz mindig visszahozta :/
2020. szept. 18. 20:45
4/10 anonim válasza:
Szaporító fejésnek hívják a következő módszert: 7percig fejed az egyik melléd,7 percig a másikat,utàna 5 percig az egyik 5 percig a másik,utána 3 percig az egyik 3 percig a másik. Ezt minden fejés alkalmával csináld így.
2020. szept. 18. 20:52
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,így csináltam eddig is.
2020. szept. 18. 20:58
6/10 anonim válasza:
Szia, vannak amerikai exclusive pumping oldalak,itt sok hasznos infot lehet találni. Ök úgy javasolták a szaporító fejést,Hogy (mindket mell) 20 perc fejes-10 perc szunet-10 perc fejes-10perc szunet,es vegul megint 10 perc fejes legalabb napi 1*-2* 3 napon at. Aztan napi minimum 6*20 percet fejj. Probald meg meleg zuhany utan es kicsit maszzirozd meg fejes kozben.
Ha szopni mèg nem is bìr, èrdemes ràkèrdezni, hogy màr kenguruzhatsz-e, az a tejtermelèsben is segìt. A kezelőorvosait kèrdezd meg, hogy te szedheted-e azt a gyògyszert, amit az örökbefogadò anyukàknak szoktak adni, hogy segìtsen meghozni a tejüket. Azt hiszem domperidone a neve, ès nem lehet szedni, ha a gyerek szìvbeteg.
Ha ezek közül egyik sem megoldhatò, akkor a sok-sok fejès mellett pròbàlj meg pihenni, ès megnyugodni (amennyire lehet).
Kèrj el egy hasznalt ruhapelust a kicsid mellől, nèzd a kèpèt fejès közben, ha nem lehetsz mellette.
2020. szept. 19. 00:34
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2020. szept. 19. 08:11
9/10 anonim válasza:
Nem tudom h mekkora segítség amit írok. Az az igazság h én nem olvastam a témában, leírom a saját módszeremet. Az én babum letapadt nyelvel született ezért cumis lett, csak 2 hét után csípték fel neki. Most 200 ml jön egy fejésre. Kb 2-3 óránként fejek... mikor elkezdek csöpögni. Először géppel fejtem, de nekem az túl hosszú idő volt, ezért áttértem arra h saját kezemmel fejem le. Felváltva fejem mind a kettőt mert zavar a csöpögés. Egyszer ebből nyomok aztán a másikból. Karamalz-t szoktam inni. Nem kell tápszer mellé már. 20 ml-vel kezdtem és sok tápszerrel. Aztán szépen felszaporodott a tejállomány. Most 7 hetes.
2020. szept. 19. 11:58
10/10 anonim válasza:
Sok folyadékot igyál, legalább 3 litert egy nap, de azt elosztva kb egész napra. Szaporítófejés jó ötlet, kenguruzás is. Ha nem lehet, akkor csinálj videót a babáról és fejés közben nézd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!