Mellgyulladás miatt elapadt a tejem?
Kisfiam 1 hónapos anyatejes baba 1 hónap alatt hízott 1500 grammot
Pénteken 40 fokos lázam lett este reggelre tiszta csomós lett a mellem és fölül lett rajta egy nagy vörös folt plusz szét is nyílt a mellbimbom ezek előtt ezt a mellemet borogattam fejtem masziroztam vasárnapra el múlt vasárnap este megint 40 fokos lázam lett hétfő reggelre alul lett ugyan az a mellém tiszta csomós vörös masziroztam fejtem ugyan úgy közbe a szét nyilas is szépen begyogyult azóta rendbe jottza mellém is viszont ha mellre rakom a babát sír rajta próbáltam fejni hát kb semmi nem jön le belőle gyerek se szív belőle semmit
Lehetséges hogy elapadt a tej?!
Szerintem nem apadt el,csak nagyon gyulladt! Orvos lássa +antibio is lehet kell, nehogy felvágják. Próbáld fejni mellszívóval, még ha fáj is!
Tudom milyen fájdalmas volt benne részem 3 gyerekből késtszer.🥺
Kitartást! Orvoss lásson szerintem.
Azért kell, hogy orvos lásson...
Anyumnak pl kivágták, én pl. megúsztam.
De te tudod 🙂
Menj mindenképp orvoshoz, eldugult a tejcsatorna.
Kisbabádat próbáld rátenni, hogy próbáljon utat törni a tejnek, de ha sikerül is, mindenképp orvos. Ha nem, akkor pláne!
Szia. Nekem is volt már ilyen baj. Én is elmentem a dokihoz, igaz en 3 napig nem mertem el menni. Azt nem tudom miért. Talan mert fájt de nagyon.
Kaptam rá Antibiotikimot.....
Nekem a dokim az nyomkodta a mellem, és probáltuk fejni igaz majd nem lekapartam a falat, de hála isten rendbe jött. En is tanácsolom menj Dokihoz. Mutasd meg neki.
18 honapos kisfiú anyukája🤗
2 hete én is mellgyulladással küzdöttem. Nagyon fontos hogy azt a mellett a lehető legtöbbet ürítse le a baba.
A gyulladás lecsengése után a kislányom is sztrájkolt arra a cicire, mert kevesebb volt a tej és nehezebben is jutott hozzá, de muszáj kitartani. Cselezgettem szoptatási pózokkal hogy elvegye azt a cicit, mert pár nap után én is éreztem, hogy jön vissza a gyulladás.
Orvos, nagyon sok pihenés, nagyon sok szoptatás. És jobbulást kívánok!
Igazuk van a többieknek, jól eldugultak a tejcsatornáid. Gyakran szoptasd a babát a gyulladt mellből. Váltogasd a pózokat, ahol a legkeményebb oda nézzen a baba álla. Gyengéden masszírozd is, jó rá a meleg borogatás is. A láz mellé voltak általános tünetek, mint pl fejfájás, ízületi fájdalom, hányinger? Mivel seb is van, lehet, hogy tényleg bakteriális komponens is van, akkor kell penicillin (lehet vele szoptatni). Nyugodtan vehetsz be Ibuprofent, ha fáj. Még van 1 drasztikus megoldás, hogy a férjed szívja meg a melled és úgy indítjátok meg a tejáramlást. Nagyon kemény, nagyon fáj, nekem 1,5 hete volt.
Itt van egy honlap, ami segít mit vehetsz be szoptatás alatt: [link]
Itt még szakmailag hiteles: [link]
Gyógyulást, kitartást! 💕
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!