3. Mellgyulladas 8 hét alatt, mitől lehet, mi segíthet?
Esetleg egy szoptatási tanácsadó segíthet.
Nem lehet, hogy nem üríti ki teljesen amúgy? Szoktál szoptatás után fejni?
Hmmm. Én az elejétől fejtem minden szoptatás után abból a mellből amiből evett. Egyszer sem volt gyulladásom.
Kifejezetten szoptatási tanácsadót keress. Nem orvos/tanácsadót meg ilyenek.
Nekem mellgyulladasom még nem volt szerencsére , de elzáródással és tejhólyaggal jó sokat küzdöttem. Ami nekem bevált . Minden este zuhanyzaskor masszírozd át forró vízzel óvatosan a melleidet, kívülről befelé , hónaljnál is. Így azonnal észre fogod venni ha vám valahol csomó , azt finoman forró vízzel könnyű onnan kidolgozni.
Ha már elzáródott akkor tegyél rá húzópakolást , és minden szoptatásnál kezdd a beteg cicivel úgy, hogy a baba a hátán fekszik , te meg felülről lógatod a szájába a melledet . ( tudom bénán hangzik de így sokkal erősebben tudnak szívni ) . Én ilyenkor nagyon gyakran , 2 óránként akár óránként szoptatok amíg meg nem szűnik.
A helyes mellre tétel is nagyon fontos , nekem ez okozta a gondokat . A baba állával alulról célozd be a mellbimbót, és fontos , hogy ne csak a bimbó hanem a bimbóudvar is a szájában legyen.
Ezekkel biztos nem fogsz magadnak ártani , de azért az lenne a legjobb ha keresnél egy ibclc tanácsadót , mert nagyon sok minden okozhatja . Azt kellene kideríteni mi az ( pl cumizavar , baba szopasi technikája , stb)
Szia! Nekem 5 mellgyulladásom volt az első 7 hétben. Az antibiotikum csak akkor er barmit is, ha bakteriális eredetű volt, azaz a sérült mellbimbón át feljutott valami baci.
Lehet, hogy azért gyulladt be, mert még pici a babád, nem szív elég erősen és egyes tejcsatornák nem ürülnek ki. Próbáld szoptatás közben is masszírozni, meg napközben is párszor! Vagy olyan pozíciót keresni, amiben jobban ki tudja szívni mindenhonnan a tejet! Az én kisfiam úgy 4 hónapos korára tudott olyan erősen szívni, hogy fele időre rövidült a szoptatás és egy csepp sem maradt a ciciben, illetve a fekve szoptatásnál ürült a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!