Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit vegyek első napokban,...

Mit vegyek első napokban, mikor még nincs gond, de el is akarom kerülni?

Figyelt kérdés
Emlékszem, hogy az előző szülésemnél már a kórházban majd betojtam a fájdalomtól. Annyira evett volna, és olyan nehezen indult be a tejem :( persze tapasztalatlan voltam és baba-mama szobába be sem jött senki, hogy ne így vagy ne úgy, vagy kell rá krém, vagy akármi ... Egyszercsak az egyik nővér azt mondja minek van rajta vegyem már le, hisz nincs benne semmi. Mondom le venném, ha tudnám, nevetett és mondja be kell tenni a szája sarkához a kisujjam, aztán én is nevettem, mikor mondom neki, hogy nem lehet, de ő mondja lehet és olyan szopó reflexe és ereje volt a kisfiamnak, hogy úgy kellett szinte letépni róla, mert nem engedte sehogy se. NOS! az akkori sírva szoptatós időszakot szeretném elkerülni. Mit kenjek a mellemre kezdetben két szoptatás között, hogy majd ne fájjon ennyire? Mert ezt legyűrve 1,5 évig cicizett és edződés és gyulladás, repedés megszűnés után már nem volt gond, csak nem tudom most sem, hogy akkor mit kellett volna rátennem.

2020. aug. 31. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Ez egyéni érzékenységtől függ főleg, szerintem. Nekem egyik gyerekkel sem fájt az elején sem, csak a tejbelövellés volt kellemetlen.
2020. aug. 31. 14:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Nekem a belövellés nem fájt, inkább az volt a baj, hogy nagyon éhes volt, sokat hagytam rajta és nem volt mit szívjon. Viszont ha nem hagytam volna, akkor nem is indul be talán.
2020. aug. 31. 14:04
 3/7 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem az eleje mondhatni "mindenképp" fáj, amíg a melled, a bimbód megszokja az újfajta igénybevételt. Ezen nem tudsz krémekkel segíteni, idővel megedződik. Én kenegettem Garmastan krémmel még a szülés előtt, ezt ajánlották a bababoltban meg ismerősök is, hát semmit nem ért, ugyanúgy fájt mindig, ha kentem, ha nem. Elvileg az segít, ha szabadon hagyod levegőzni és nem bacogatod semmivel. Ami nehéz, mikor egy újszülötted van, aki 0-24 cicin lógna éppen, de hát na, próbálkozni lehet :D

Egyébként lehet, hogy másodszorra már nem lesz ilyen drasztikus a dolog, mert már nem lesz olyan idegen az érzés. De ha mégsem, akkor mindenféle lanolinos kenőcsök vannak bimbóra, kipróbálhatsz valamit, hátha neked beválik.

2020. aug. 31. 14:27
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem is fáj az eleje. Bimbóvédőt nem ajánlom, nagyon nem egyszerű utána leszokttatni a babát és nem jó a tej termelésnek sem

Lehet, hogy a másik baba nem is fog ennyire szívni, nem egyforma általában a technika

2020. aug. 31. 14:48
 5/7 anonim ***** válasza:
62%
Lansinoh krém!!!Megmentett engem is!És nem kell lemosni szopi előtt:))
2020. aug. 31. 14:50
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

Szintén a Lansinoh krémet ajánlom. Tényleg nem kell lemosni és nagyon hamar regenerálja a kisebesedett bőrt.

Mindenképp a 15 ml-et ajánlom, nagyon drága és nagyon sokáig elég. (1 hónapnál tovább, szerintem nem fog kelleni)

2020. aug. 31. 22:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem fáj a szoptatás. Nincs seb,nincs csomó, 2 szoptatási tanácsadó is látott,elvileg minden jó. Gyereket látta gyógytornász,gyerekorvos,dévényes. Tejem van, cumisüvegből nem eszik. Nekem a szoptatások között is bizsereg,ég, szúrkál. A terv,hogy 6 hónapig kibírom valahogy, már 2 letelt. Nem tudja senki,mi a baj, lehet én vagyok túl nyafka. 🤷‍♀️
2020. szept. 1. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!