Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tettetek tul magatokat...

Hogyan tettetek tul magatokat a szoptatas erzelmi reszen, ha volt tejetek?

Figyelt kérdés

9 honapos a gyerekem. Szeretnek neki neha-neha tapszert adni, mert mar nem szeretnem olyan sokszor szoptatni, amennyiszer igenyli, es fejni sem szeretnek, meg estenkent, amikor a tapszert adnam nem is nagyon tudok, csak keveset, es azt is sokaig tart leszedni. Viszont lelkiismeret-furdalasom van, hogy lenne anyatej, ez lenne a legjobb neki, es miert adjak akkor tapszert. Eszik is persze mellette szilardat, de azert a tapszerben szerintem tobb a vitamin, meg ami a novekedesehez kell. Pepeset nem nagyon fogad mar el, megeszi a hust, halat, rizst, zabpelyhet, parolt gyumolcsot, parolt zoldseget, de megis ugy gondolom, hogy 1 eves (sot, inkabb 2 eves) korig meg azert anyatej vagy tqpszer jelentos mennyiseg kellene, hogy legyen.

A masik, hogy a nagyobbik gyerekem sokaig szoptattam, boven elmult 2 eves, mikor elvalasztottam, emiatt is rosszul erzem magam. De kozben volt megint egy mellgyulladasom, meg az is zavar, hogy este olyan hosszan akar szopizni.

Ha valaki volt hasonlo helyzetben, hasonlo erzesekkel, ti hogyan dontottetek? Ismerem a hivatalos ajanlasokat, amik ugye jelenleg azt hangsulyozzak, hogy minimum 2 eves korig kapjon vagy anyatejet vagy tapszert, 1 eves korig legyen az a fo tqplalek, utana pedig tejtermekjel kegeszitve. Tejtermeket amugy nem kaphat egyelore, mert anyatejen keresztul tunetelt ra az elso honapokban, igy nem tudom, mikor kaphat majd rendszeresen, 1 eves koraban tervezunk eloszor raprobalni.

2020. aug. 26. 11:59
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt, hogy a tapszerben tobb a vitamin a szilard taplalekkal szemben ertem, nem az anyatejjel szemben, ismerem az anyatej osszetetelerol szolo abrakat.
2020. aug. 26. 12:00
 2/9 A kérdező kommentje:
A nagyobbik gyerek kapcsan pedig azert erzem rosszul magam, hogy o olyan sokaig kaphatta, akkor a kicsi miert ne kaphatna addig. De a nagy borzalmas alvo is volt, nala azert huzodott el olyan sokaig a szopi.
2020. aug. 26. 12:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam. Lelkifurkam volt, de utólag engem igazolt a dolog :)

A kis babamnak szinte semennyire nem volt ám trauma :) te is hamar tulteszed ám magad rajta :)

2020. aug. 26. 12:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
7 hónapos a babám,sosem tudott szopizni,tehát az elejétől fejem neki és cumisüvegből eszi. Ez nagyon megterhelő,már többször voltam úgy,hogy inkább kapjon tápszert,mert van,hogy 1 órát fejem,hogy lejojjon az adagja,mégsincs szívem feladni nekem sem
2020. aug. 26. 12:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Esténként nyugodtan adj neki tápszert.

Tudom, hogy sokaknál az esti szoptatás marad meg legtovább, de nekem inkább reggel volt tejem, estére elfáradtam, és nem volt már elég. Így nálunk a reggeli szopi maradt meg legtovább. Ha ez a megoldás szimpatikus neked, akkor próbáld meg, hogy csak reggel szopi, napközben egyéb étel+tápszer.

De akárhogy is döntesz, ne legyen rossz érzésed. Te vagy az adott szituációban, Te tudod, hogy most Nektek mi a jó megoldás.

2020. aug. 26. 12:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Bárki bármit mond, a szoptatás megterhelő dolog.

Fizikailg is elvonja a tápanyagokat, plusz nem tud mindenki jól étkezni mellette, van, akinek csak úgy van teje, ha túleszi magát stb.

Lelkileg is megterhelő, szociálisan is.

Szerintem addig és úfy kell csinálni, amíg megéri.

Én pl a nyilvános szoptatástól mindig irtoztam, még pl babamama szobában is, utàltam ha vendégségben el kell vonulni, és az emberek tudják, hogy "azt" csinálom.

6 hónapig én csak szoptattam, de 9 hónapos korára már csak reggel, este, éjjel kapott, amúgy meg rendes kiváltott etkezései voltak.

Most másfél éves, alváshoz meg szopizik, de az nem zavar annyira.

2020. aug. 26. 13:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokáig fejtem neki, mert nem akart szopizni, de volt tejem.

Aztán feladtam és ha szopizott, szopizott, ha nem, nem.

Vegul 11 hós korában hagyta el teljesen.

Kicsit rosszul esett, mert tudom, hogy lett volna tej, ha aktívan szopizik, de nem kellett neki, pedig én szerettem volna 1,5 éves korig kB szoptatni

Igaz a tápszert sem nagyon issza.

Szerintem kár ezen búslakodnod. Nem ezekre fog emlékezni a lányod, ha felnő.

Én megmondom oszinten, hogy azt hittem macerasabb a tápszer készítés, de nekem sokkal könnyebb, mint a fejés, szoptatás

2020. aug. 26. 14:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne legyen lelki furdalasod emiatt. En EGY napig szoptattam a gyereket, az immunitas miatt. utana meg 3 napig lefejtem es 5. napos volt amikor tapszerre tettem mert annyira undorodtam a szoptatastol. Mar attol tiszta ideg voltam ha lattam hogy tatog meg cuppog. A tapszert meg megkapta az uvegben es nem rajtam maszatolt. Nagyon nem nekem talaltak ki ezt a tehen uzemmodot.
2021. dec. 11. 17:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonoma valaszotokat, sajnos, vagy sem, nem fogadta el a tapszert, a legtobb, amit egyszerre elfogadott 30 ml volt, igy vegul feladtam. 2 eves koraig szopizott vegul eleg aktivan, naponta sokszor, akkor aztan elvalasztottam.
2021. dec. 12. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!