Hogyan hagyjam abba a szoptatást?
Figyelt kérdés
Szeptemberben lesz 2 éves a kislányom.még este meg néha reggel szopizik.szeretném már abbahagyni,kényelmetlen az egész,már nem akarom szoptatni.hogyan hagyjam abba?próbáltam már neki mondogatni hogy nincs cici de annyira nem hatotta meg.erőszakkal semmiféle képp nem szeretném abbahagyni.2020. júl. 19. 13:35
1/5 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy “nem hatja meg” a gyereket, amit az édesanyja mond neki. 2 évesen meg kell értenie, amit mondasz, ha nincsen baj az értelmi fejlődésével. Először a reggelit hagyjátok el, ha kér, kapjon kakaót, macikávét, ilyesmit helyette. Aztán ha azt megszokta (pár nap), akkor jöhet az esti. Legyen helyette plusz egy meseolvasás vagy feküdj az ágya mellé, éreztesd vele, hogy nem akarsz tőle megszabadulni, csak nagylány már a szopizáshoz.
2/5 anonim válasza:
És ha az lenne a helyzet hogy elapad a tejed? Azt is fel kellene fognia a gyereknek mert ami nincs az nincs. Ez a helyzet most is, csak egyszerűen nincs és kész. Amelyik gyerek ezt nem érti meg ennyi idősen annak az anyja a hibás.
3/5 Derjaderja válasza:
Nekem nincs tejem, mégis cicin alszik el a másfél éves. Én csak azért nem erőlködöm, mert ősszel jön a kistesó, és akkor ő is úgyis visszaszokna.
Amúgy vannak trükkök pl ecettel bekenni vagy meg lehet beszélni, hogy a cici elfáradt a tejadásban vagy lehet elvágólag, nem és kész.
De neki ez mindenképp egy gyászreakciót vált ki, érdemes picit többet ölelgetni, kárpótolni vmivel.
4/5 anonim válasza:
A reggeli szopizást én is tejitallal próbálnám meg kiváltani. A férjem ötlete volt, hogy reggelente együtt "kávéztak" a kanapén. Koccintottak, mesekönyvet olvastak. Rajta ugye nem kereste a szopit. Illetve este is meg lehetne próbálni, ha fektetéskor otthon van a férjed, hogy vacsora után ő van a kicsivel. Fürdés, tejital, mese (vagy ahogy szoktátok) és fekvés. Ha nagyon el kell terelni a figyelmét, akkor diamesét próbálnék még bevetni.
5/5 anonim válasza:
Én először azt mondtam neki, hogy csak alváshoz van cici. Egy ideig próbálkozott, olyankor mindig mondtam, hogy tudod, csak majd alváshoz. Megértette. Utána pedig szépen lassan azt is elhagytuk. Szintén 2 éves kislány anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!