Rosszul evő és nagyon jól alvó babát fel kell ébresztenem enni 3-4 óránként, vagy hagyjam aludni?
Elég kevés még a tejem, és nagyon nehezen tud még szopni az 5 napos babám, ezért tápszerrel hozzá kell pótolnom. Nagyon keveset tud szopni, összesen néhány grammot mindkét mellből 15-20 perc alatt, utána tápszerből kb 60 milit szoktam még nagy nehezen belediktálni.
És egy ilyen etetés után simán aludna akár 7-8 órát is szerintem. Fel szoktam kelteni kb 4 óra után és "megtömöm" kajával. Csak elég tanácstalan vagyok, hogy jó-e ez így, vagy várjam meg, míg magától ébred, bármennyi időbe is telik.
A kórházban ahány embert kérdeztem, annyian mást mondtak, a védőnő és a gyerekorvos pedig csak holnap jönnek. Jelenleg is már 5 órája alszik a baba.
Ti mit gondoltok, ébresszem vagy várjak?
Borítékolom, hogy tápszeres lesz a babád.
Ha szoptatni akarod azonnal változtass.
Ne adj tápszert, szoptasd akár óránként. kimerítőbb, de megtérül.
vagy fejhetsz éjszaka,csak arra figyelj,hogy megfelelő mellszívóval. kézi nem jó,teljes mennyiségnek számít az éjszakai,arra jó fajta kell,pl.gépi.
én 2 hónapos koráig keltettem 3 óránként szoptatni,aztán fejtem helyette. 5 hónapos koráig 3 óránként fejtem éjszaka, 6 hónapos koráig azt az 1 hónapot 4 óránként,aztán most reggel 6kor szoptatom,aztán fejek.
3as
nekem úgy tűnik ebből, hogy a baba nem rossz evő, hanem iszonyú mennyiséget próbálsz beletömni. 5 naposnak szopi után 60ml tápszer? :O ki akarod tágítani a gyomrát? ahogy írod nem is kér annyit. persze, hogy alszik utána, úgy megtömöd mint egy kacsát :)
hagyd ezt abba, szoptasd, ne 15 percig, hisz 5 napos még nem tud ennyi idő alatt eleget szopizni a tej meg akkor termelődik ha rajta van és cumizik...
enyém 5 naposan 1 órát szopizott 2 óránként, lett is tejem. ja és 10-20ml-eket
Teljesen igaza van a 8-asnak,Én is így csináltam pont.Sok tejem volt.Egy évesen még 6-szor szopiztunk,most 14 hós és 3-szor szopik.
Szerintem is tömöd nagyon.Nem kell tápszer,el fogod rontani!Sűrűn kell szoptatni,lesz elég tejed is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!