Normális ez így?
Sziasztok...a kislányom most lesz 8 hónapos és azt kezdtem eszre venni h szinte már egyáltalán nem elég neki az anyatej...olyan terveim volták, még a megszületése előtt h csak 6 hónapig fogom szoptatni aztán pedig majd megy a hozzátáplálás...en hülye akkor még nem tudtam h ez a ht h is működik...elso gyerek 🤣
De aztán ahogy teltek a hónapok bele mentem h tovább szoptassam...ido közben olvastam stb és rájöttem h az a legjobb neki...egyebkent sosem voltam az a csak szoptatás parti...teljesen normálisnak vettem a tápszert is...ugy döntöttek h lassan kiválogatom z étkezéseket és az ebeddel kezdtem kb 1 hónapja...igen csak ezzel együtt elkezdett fogyni a tejem is...nagyon szerettem volna 1 éves koráig kizárólag anyatejet adni neki legalább reggel és este, de most ez ugy néz ki nagyon nem fog össze jönni 😔 emiatt pedig most rettenetes bűntudat gyötör és rosszul érzem magam, amiért nem tudom megadni a babámnak azt amire szüksége van 😔 sosem gondoltam volna h ez ennyire megvisel majd...mas is volt így? Ereztétek hasonlót? Esetleg tipp hogyan tudnám megtartani ezt a mennyiséget legalább reggel és estére? Köszönöm a válaszokat 🙂
Persze. 3 hétig tudtam csak szoptatni, majd belegebedtem, hogy ne apadjon el a tejem de 3 hónapos korára teljesen tápszeres lett. Hónapokig gyötört az önvád, lassan 2 éves. Még mindig kicsit rossz érzés hogy így alakult, de már nem túltettem magam rajta.
(később kiderült hogy egy szülés után fellépő pm túlműködés is közrejatszhatott abban hogy így alakult)
A fiam 8 honapao koraig semmi mas nem volt hajlando elfogadni.
Az elso etel amit mwgevett az a novere sultkrumplija volt. Onnantol vagy 2 honap volt mire nagynehezen bevezettem a alap dolgokat. A sultkrumpli megmaradt azota is mint elsoszamu kedvenc.
Ja o feleves korra triplazta a tomeget es 15cm nott. Manapsag ugy 2m es 100kg korul mozog. Ja 20 eves mar 🤣
Ha nagyon serkenteni akarod a tejtermelődést, használj mellszívót. Nem baj, ha nem jön sok tej, a lényeg, hogy a tested azt érezze, szüksége van a mennyiség legyártására.
De szerintem egy 8 hónaposnál már felesleges arra törekedni, hogy tejjel tömje tele a bendőjét :) Kúszik-mászik, fel is áll akár, lassacskán megteszi az első lépéseket, még jó, hogy szilárd, de legalábbis sűrű, magas energiatartalmú ennivalóra van szüksége, nem is beszélve arról, hogy ha még nincs is neki, hamarosan kibújnak az első fogai, és hidd el, nagyon nehéz elmagyarázni neki ennyi idősen, hogy hogyan cuppanjon a cicire, hogy az neked ne fájjon.
A mi babánk 9 hónapos, és már csak a hangulat, biztonságérzet miatt cumizik, ha felkel, akkor az az első dolga, hogy szív egy-két slukkot, aztán bizony jön a tejbegríz, túró, vagy amit épp kíván. Az altatás is úgy zajlik, hogy jól degeszre eszi magát valamivel, és aztán kiszívja, ami maradt a ciciben. Ebben a melegben pedig már vizet is adunk neki, a tej nem oltja úgy a szomját.
Nem bánom, mert már nagyon terhes, ahogy a mellemen csüng, ha épp éhes. Tépi, néha csak játékból, hogy tudja, hol van az ő és anya közötti határ, de máskor egész pontosan rágni próbálja, gyömöszölné befele az egészet. A mellbimbóim már kezdtek kisebesedni, és konkrétan foglenyomatot is hordozok rajuk, úgyhogy eldöntöttem, hogy akkor hamarosan itt az ideje búcsút inteni a szoptatásnak.
Nem hiányzik neki már annyira. Megetetem, utána egy kicsit cumizik, egész testével rámtapad, de aztán lecuppan, kiskifliben hozzámnyomja a popsiját, és olyankor addig simogatom, amíg álomba szenderül.
Miből gondolod, hogy nem elég neki?
Az eddigi kizárólagos / nem tápszerrel pótolt/ szoptatás miatt nem hiszem, hogy csak úgy annyira eltünt volna.
2 megoldás van
Nem kiváltásra, hanem hozzátáplálásra állsz át.
Szoptatás után kóstol.
Kevesebbet fog szilárdat enni, de egyelőre nem baj.
Normál esetben 1 éves korig elég, ha kóstol,mindennel találkozik..ha nem elég a tej neki, akkor eszik utána is rendesen.
Nálunk ez 13 hónaposan, amikor járni kezdett, akkor történt meg...
Addig nagyjából mindent bevezettem.
Mivel a tejedet a sok folyadék és a sok mellretétel a leghatékonyabb tejszaporító. Egy tea, sör, homeobogyó sem olyan hatékony, mint maga a baba.
2 éve szoptatok / 6 hóig terveztem!/ most egyuserre 2 gyereket.
Nem karos ra
Ha teherbe estel akkor a tested kepes mind ket gyerek igenyet kiszolgalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!