Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Torvenyileg meddig kotelezo a...

Torvenyileg meddig kotelezo a szoptatas ?

Figyelt kérdés
Sajnos keves a tejem es meg csak 2 hetes a pici ,lefejem de csak 10 20 ml jon es 30 percenkent sir mit tehetnek ilyenkor , esetleg mivel tudnam potolni vagy egyaltalan lehez e ?
2020. jún. 27. 13:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Nem kötelező szoptatni, de a picinek az anyatej a legjobb. Ha nem akarsz szoptani adhatsz neki tàpszert. 2 hetes babànàl teljesen termèszetes ès normàlus, ha fèl òrànkent szopik. Az, hogy mennyit tudsz fejni az nem mutatja, hogy a kicsi mennyi tejhez jutott szopàs közben. Az mutatja, hogy elèg tejhez jut-e, hogh napi 4-6 pisis pelenkàja van, ès fejlődik.
2020. jún. 27. 13:25
 2/13 anonim ***** válasza:
82%

Miért fejsz? Tedd mellre, amikor csak igényli.

Biztos azért sír mert éhes? Fázhat, melege lehet, fájhat a hasa... stb.

2020. jún. 27. 13:36
 3/13 anonim ***** válasza:
71%

1nap sem kötelező

Teendő.. sok folyadék 3 l minimum

Sok mellretétel

Nekem van tejem a fiam mégis 40 -50 percenként szopik, pedig nagy már /4 hó/

Meleg van.

Én nem tudok fejni.. pedig 25 hónapja szoptatok megállás nélkül.

A fejés egyrészt maximum azt tudja megmutatni mennyi van a szülséges mennyiségen felül, másrész azt, hogy mennyit tudsz fejni..

Ha nagy a gond, akkor a megoldás a tápszer.. de ehhez csak szoptatási tanácsadó meghallgatása után nyúlnék.

Ez én vagyok.

Ha nem akarsz szoptatni, akkor nem ia fogsz tusni.

Mennyi székletes és pisis pelus van?

1 pisi 3 ek víz mennyisége..

Kipróbálhatod hogy mennyi az a pelenkában

1

Kakának pedig egy 20ft os meret számít

2020. jún. 27. 13:39
 4/13 babyboom567 ***** válasza:
88%

Fél évig szoptattam, fél év alatt kb 2x 10 ml-t sikerült fejni, a gyerek mégis tudott szopni és fejlődött,első 2 hónapban 1200-1200 grammot hízott.

Állandóan cicin volt.

ha nem akarsz szoptatni, adjál tápszert neki, vagy kérdezd meg a gyerekorvost hogy vehetsz e anyatejet(mondjuk ez nettó hülyeség ha van tejed).

Mondjuk nem is értem, mi mással akarnád pótolni egy 2 hetes gyereknél?

2020. jún. 27. 13:46
 5/13 A kérdező kommentje:
Tapszerre gondoltam.Csak nem tudom hogy ahoz kell orvossal feliratni mindenkepp?Vagy en magam is vehetek ha ugy van ?De jovohezen megyek a gyerekorvoshunkhoz es megkerdezem .
2020. jún. 27. 13:55
 6/13 babyboom567 ***** válasza:
91%
ha orvos írja fel ,úgy olcsóbb.
2020. jún. 27. 13:57
 7/13 anonim ***** válasza:
73%
Ha most elkezdesz feleslegesen tàpszerezni,akkor temetheted a szoptatàst. Lehet simàn venni, van olyan doki, aki felìrja.
2020. jún. 27. 13:58
 8/13 anonim ***** válasza:
93%
Miért lenne kötelező? Erre nincs "törvény"!
2020. jún. 27. 14:22
 9/13 anonim ***** válasza:
76%
Bemész a boltba és veszel, újszülöttnek valót. Első babánál tudom, hogy bizonytalan vagy, de hidd el, bármelyiket leemelheted a polcról, a lényeg, hogy az ajánlott életkor rendben legyen. Venned kell még cumisüveget, többet, cumisüveg tisztítót és fel kell készülnöd rá, hogy állandóan vizet kell majd forralnod, amivel elkészíted a tápszert. Mellre tenni nem ilyen macerás, de ha nem sikerül a szoptatás, akkor ez van. A cumisüvegeket sterilizálni kell, tehát vagy ki kell őket állandóan főzni vagy sterilizálót kell venni. A tápszerezés költségekkel jár, a szoptatás egyáltalán semmibe nem kerül. S ha egyszer tápszeres lesz, csak azt fogadja majd el. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, tápszerrel és ugyanolyan egészséges és szép gyereked lehet, mint ahogy szoptatott is lehet beteges. A tápszerben minden szükséges anyag benne van.
2020. jún. 27. 14:27
 10/13 anonim ***** válasza:
90%
Tápszerre visszatérve: lehet, hogy amit választasz tápszer, nem lesz jó a babádnak, bukni fog tőle vagy nem ízlik neki. Akkor próbálkozhatsz másikkal. Viszont amit szeret, ami beválik, akkor mindig azt kell neki venni.
2020. jún. 27. 14:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!