Mást is kikészít az igény szerinti szoptatás?
Még csak 2 hetes múlt a babám, de úgy érzem fizikailag nem fogom bírni. Alapból nehezen indult a szopi, tanácsadó segített, és csak bimbóvédővel megy (nem fogadja el már anélkül). Viszont amivel problémám van, hogy 1-1 szoptatás 1,5-2-akár 3 óra is és a szoptatások között nem alszik szinte semmit. Itt úgy kell érteni, hogy 20-30 perceket (azt is rajtunk) napközben, illetve napi kétszer este felé “kiüti magát” annyira, hogy 1,5-2 órát is alszik.
Le volt nőve a nyelve, elvileg az okozhatta, hogy nehezebben ment a szopi, többet kellett küzdenie érte, és miután átvágták neki, 2 napig jobb is lett a helyzet. 3-3,5 fél órákat aludt, de azóta visszatért a régi rendszer.
Én meg már hihetetlenül fáradt vagyok, ha alszik próbálok én is aludni, de nagyon ritkán jön össze, mert nem alszik. Sokszor gondolom, hogy egyszerűbb lenne a tápszer, akkor legalább néha a férjem megetethetné és én tudnék pihenni kicsit. De tudom, hogy neki a szoptatás a legjobb, ezért szeretnék kitartani, viszont nem tudom meddig bírom, egész nap kómás vagyok, alig van energiám, szegény férjemet is sajnálom, mert sokszor egy hárpia vagyok, annyira ingerült vagyok. A szülés előtt megfogadtam, hogy nem rakom majd minden nyikkre mellre a babát, de mindenhol ezt tanácsolják, ráadásul látszólag ő is ezt igényli.
Másnak is ilyen nehéz ez? Én fújom fel, vagy valami tényleg nem jó?
A félreértések elkerülése végett, nem várom el, hogy aludja át az éjszakát vagy ilyesmi, megelégednék azzal is ha csak 2 óránként kelne...számomra az is megváltás lenne.
Illetve nem vitát szítani szeretnék, hanem a babámnak, a családomnak a legjobbat.
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld mindenkinek (kivéve a tehenes kommentet, de az időközben törölve lett...).
Próbálok kitartani, és remélem idővel könnyebb lesz. Inkább kicsit attól tartok, hogy éhezik a babám és azért kér ennyiszer cicit. Eddig nem mértük a súlyát, a pisis-kakis pelusok száma rendben van, a gyerekorvos sem erőltette, de pénteken béreltünk egyet és hetente nézem majd, hogy gyarapszik e rendesen (egyébként még nem nyerte vissza a születési súlyát).
A cumival is próbálkoztunk, több fajtával (annak ellenére, hogy ellene voltam), de nem kell neki egyik sem.
Én is kivoltam a legelején, úgy éreztem, az egész napom egy összefüggő szoptatás. Ami kicsit segített, hogy letöltöttem egy appot, amibe a szopikat, pisit kakit egyebeket lehetett beírni (mert agyam nem volt megjegyezni), így tudatosíthattam magamban, hogy nem 20 órákat, hanem olyan 10-12 órát szoptatok egy nap (ami még persze mindig sok :))
A másik, ami segített a fekveszopi, plusz a 4. hét környékén rájöttem, hogy lehet ám sorozatot is nézni közben (tableten, baba háta mögött, hogy ő nem lássa).
Nálunk jobb most már, 2 és fél hónapos, és feleződött az a 12 óra. Olyan 15 percekre még egyedül is elvan a pihenőszékben vagy a kiságyában, úgyhogy néha még főzni is sikerül valami egyszerűt.
Persze, bennem is felmerült a tápszer gondolata, de mindig elhessegettem, főleg, hogy a mostani covidos időkben nem mindegy, hogy a kislányom megkapja-e az én antitestjeimet az anyatej által vagy sem.
Meg egyébként belegondolva ez tényleg egyszerűbb, csak előveszed a cicit és kész.. Nem kell melegíteni, összekutyulni, mosogatni és még ingyen is van :)
Kitartás!
Én mondjuk sosem szoptattam igény szerint, csak a növekedési ugrásnál... 20-25 percig hagytam cicin, annyi idő alatt jól is lakott. Ha meg nem, akkor legközelebb jobban igyekezett. :) Amúgy cumit adtam neki, azt csócsálhatta.
Egyébként meg nem kell mindenáron szoptatni. Ha úgy érzed, a tápszer megváltás lenne mindkettőtöknek, akkor adj neki azt! Kicsit túl van lihegve ez a szoptatás téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!