Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baj ha a babám 5 hetes és már...

Baj ha a babám 5 hetes és már egyáltalán nem szopizik?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hetes, de körülbelül már 1 hete egyáltalán nem szoptatom, előtte is inkább cumisüvegből evett. Intenzív osztályon töltöttük vele az első 1 hetet, ott is így evett, ezáltal elég nehezen kezdtük meg a szoptatást, nem igazán szerette úgy vettem észre, viszont ez miatt kicsit rosszul érzem magam, nem akarok neki ártani. Eddig viszonylag sok tejem volt, fejtem és ezt kapta, most viszont már akkora adagokat eszik, hogy teljesen áttértünk a tápszerre, mert ennyi tejem nincs már sajnos. Szerintetek ez rossz hatással van/lesz rá? Egyébként szépen növekedünk, lassan már 5 kilós.

2020. jún. 12. 07:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A legfőbb különbség a tej és tápszer között, hogy a tejben benne vannak az antitestjeid, amik védik a babádat azoktól a betegségektől, amiket te átestél/átesel szoptatás alatt. De egyébként közvetlenül ártani nem tudsz a tápszerrel. Én anyatej párti vagyok, de nem ítélem el azt sem, aki tápszerezik. A tejed kemény munkával vissza lehetne hozni szoptatási tanácsadó segítségével, de neked kell eldönteni, megéri-e a fáradtságot.
2020. jún. 14. 16:55
 12/12 anonim ***** válasza:

Emiatt egyáltalán ne aggódj! A tápszeres babák is ugyanúgy felnőnek.

Mi is tápszeresek vagyunk, kb. 3. hónapos koráig tudtam szoptatni a babámat tápszeres kiegészítéssel, mert nem volt elég tejem.

Természetesen engem is felidegelt a környezetem olyan kérdésékkel, h van elég tejcsid? Tudod szoptatni? Ha fejre álltam volna se tudtam volna több tejet produkálni.

A tápszerben is megvan minden esszenciális tápanyag amire egy kisbabának szüksége van.

Sok anyuka állandóan szoptat, mert mindig éhes a baba, holott az a gond h nem elég tápláló az anyatejük. .

Soha nem értettem ezt a nagy tápszer-elleneséget...

Biztosan nem lesz rossz hatással a babádra ha már csak tápszert kap! Nagyon sok gyermek nőtt fel tápszeres babaként, s nem volt semmi baja.

Ez genetika kérdése.

2020. dec. 8. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!