Hogy tudnám elkerülni a tápszert? Tanácsokat szívesen olvasnék..Kifejtem a problémánkat lent, kicsit hosszú lesz, de aki volt ilyen helyzetben, kérem segítsen!
Figyelt kérdés
Babám 3 hónapos múlt egy héttel. Idáig kizárólag anyatejes volt. Nagyon nagyon szeretném, ha így is maradna. Jó súlyban van, 7 kiló. És születése óta nőtt már 12 cm-t. (Születési súlya 3710g) Az utóbbi időben nem hízik megfelelően, a heti minimum 10 dekát se, majdhogynem stagnál a súlya, picit hízik csak. Védőnő annyit mondott, hogy emiatt nem aggódna, mert nagyon jó súlyban van így is. Estére délutánra kevés a tejem. Ez biztos. Vagyis így érzem. Tudom, hogy alapból kevesebb estére, de laktatóbb, de kevés neki szerintem. Idáig megkapta pluszba, amit lefagyasztottam, de tegnap elfogyott az utolsó adag is. Onnan tudom, hogy kellett neki, hogy este is etettem, és csak vergődött, nyüglődött, sírt cicin, láthatóan ideges volt, megnéztem, és nem jött már a cicimből semmi. Ezután vettem ki a hűtőből, és kb 3 perc alatt behúzott 60 mlt, és láss csodát, minden nyűgösség nélkül 2 perc alatt elaludt, kb 9- fél 10 felé és nem is kelt fel csak fél 3- 3 fele enni. De sokszor van hogy eszik este 9kor, 11-12fele, vagy kitolódik 1 órára, de megint kel 3-4 fele, így időben nehéz megfogalmazni, de elég sokszor. Van hogy 3-4x, van hogy csak 1-2x. Nem tudom h van e összefüggés azzal, hogy esetleg nem lakik normálisan jól. Azt, hogy a tejleadó reflex beindul, nem érzem, csak hallom, ahogy kortyol, eszik, de túl sokáig nem tart. Pisis pelenka megvan az 5-6 kb. Van amelyikbe több, van amelyikbe kevesebb. Próbáltam már a szaporító fejést régebben,nem tudom, akkor bevált e, ittam Ukko szoptatós teát, nemhiszem hogy sokat használt volna. Este próbálok fejni miután elaludt, de van hogy a 2 cicimből csak 6 ml jön le. Olyan is volt, hogy 15, 20, de ugye ez se sok, ezeket is szépen összegyűjtöttem, de már megette. Annyira szeretném, ha 6 hós koráig csak anyatekes lenne.. nagyon.. sok bőrkontaktus van, igény szerint eszik, nem értem mi a probléma. Lehet hogy összefüggés van azzal, hogy nekem nagyon hamar megjött, már a 6 hetes kontroll után. Olyankor érezhetően kevesebb a tejem, de azt a pár napot kibekkeljük. Az is lehet, hogy növekedési ugrás van, de ezalatt is normálisan híznia kéne. Védőnővel, dokival beszéltem. Ismét szaporító fejést fogok alkalmazni minden este, amíg kell, és ha lesz időm nappal is. A görögszéna magot is kipróbálom, azt még nem tettem. Igazából csak tanácsot, ötletet várok, vagy egy két bíztató sztorit, hogy menthető a dolog. Éhesen nem hagyhatom, ez egyértelmű, csak nagyon jó lenne ha nem kellene a tápszerhez nyúlnunk.2020. jún. 5. 17:41
22/23 A kérdező kommentje:
Igen, mintha már meg is fogadtam volna amúgy. :) Régebben ha lefejt tejet kellett adni neki, ő etette:) így mindenki örül :)
2020. jún. 9. 18:00
23/23 anonim válasza:
nálam a Karamalz vált be 😄 egy próbát megér neked is :) és sok folyadék, amikor keveset iszok alig van tejem. Na meg enni rendesen drukkolok, ne add fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!