Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Gyulladt mellből szoptathatok?

Gyulladt mellből szoptathatok?

Figyelt kérdés

Sajnos tegnap óta begyulladt a bal mellem, van benne egy csomó, amit állandóan próbálok kimaszírozni, meg többször mellre teszem a babát. Már nagyon fáj, és piros is a cicim, lázas vagyok. Ma a háziorvos Augmentint írt fel, plusz szedhetek algophyrint is.

Most amikor fejtem ilyen eléggé sárgás szinű váladék is jött belőle. Nem tudom, hogy ez nagyon zsíros tej, vagy genny.

2010. júl. 30. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen szoptass! Én a helyedben felhívnám a La Liche Ligát (remélem jól írtam a nevét)! Én is ugyanebben a cipőben jártam. Mivel penicillin érzékeny vagyok nem szedhettem az Augmentint, vmi mást kaptam, aminek hatására (hiába esküdözött a körzeti orvos) apadozott a tejcsi. Úgy látom a te orvosodnak sincs fogalma a szoptatásról. Nem azért gyulladt be a melled, mert baktériumok támadták meg (ilyenkor tényleg kell antibiotikum), hanem mert lappang a tejcsi. Valószínűleg most indult be a termelés. Fejd le és sűrűn rakd a gyereket mellre, hogy kiszívja! A fejés nagyon fontos. Remélem tudtam segíteni, csak azért írtam ezeket, hogy ne járj úgy mint én!
2010. júl. 30. 17:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én is jártam így, két napig még lázas is voltam. De én nem mentem el dokihoz. Mindig arra mellre raktam a picúrkát és szopi után még fejtem is. Naponta többször melegvízzel tusoltattam a cicimet. és két nap alatt rendbejött.
2010. júl. 30. 17:18
 3/5 anonim ***** válasza:
48%

Nem csak szoptatHATSZ,hanem kell is! Attól fog elmúlni.

Jobbulást!

2010. júl. 30. 18:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Én nem is értem, hogy mire kaptad az augmentint???!! Mennyi idős a babád?? Nekem is volt gyulladt a mellem, sőt szinte a negyede teljesen kőkemény volt. Egy megoldás volt mindig hiába fejtem, a kisbabám kiszopizta. Egyébként én a problémámmal a nőgyógyászt kerestem fel.
2010. júl. 30. 22:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 2-szer voltam hasonló helyzetben, nem szedtem semmit.

A legtutibb nekem az volt, hogy fölé hajoltam és űgy szoptattam(nagyon kényelmetlen volt) és így a gravitáció és a szívás hatására kioldódott a csomó. Persze nem rögtön. A többi módszert is próbáltam(más helyzetekben szoptatás, masszírozás, melegen tartás) de nekem ez jött be.

Kitartás!

2010. júl. 31. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!