Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti hogyan szoptattok, hogy...

Ti hogyan szoptattok, hogy helyezitek mellre a babát?

Figyelt kérdés

4 hetes a babám, és még mindig fáj a szoptatás első 3-4 másodperce. Nem igazán akarja nagyra nyitni a száját, így nehéz belevarázsolni a mellem.

Ti hogy helyezitek mellre (bármekkora) gyereketeket?

Megvárjátok, míg kinyitja teljesen és akkor odatoljátok a fejét vagy a baba tudja simán?

Fogjátok a mellet közben vagy csak a babát?

Akinek nem járt kellemetlenséggel a szoptatás vajon mit csinál másképp?

2020. márc. 20. 09:13
1 2
 11/18 khniki ***** válasza:
100%
Én nem tettem a szájába, amíg elég nagyra nem nyitotta. Mivel nem jött a kaja, sírni kezdett, na akkor bele a cici. A mellemet és a baba fejét is fogtam. Sajnos a korházban nem tanították meg első nap, így nagyon kisebesedett már másnapra. Viszont amikor már begyógyult, kb 3 hónapig még akkor is éreztem az elején par másodpercig ezt a szúró fájdalmat. 4 hónapos korában már nem fájt egyaltalán és ügyeskedni sem kellett, szépen beszippantott akkora reszt, amekkorát kellett. De addogra már nagyobb a szája és erősebben is szív. Kitartást!
2020. márc. 20. 13:15
 12/18 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok, full lapos mellbimbó miatt használom a bimbóvédőt

én is próbáltam úgy, hogy amikor sír, akkor rakom a szájába, de ilyenkor csak befogott szájjal ordít tovább szegény 😂 nem akarom, hogy traumatikus élmény legyen neki... ha már nekem az, mert még mindig kegyetlenül fáj

2020. márc. 20. 14:29
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Szerintem jól kapja be, az egész állkapcsa mozog amikor szopizik. Orra, álla hozzám simul, viszont picit így is sebesek a mellbimbóim (tényleg csak kicsit).

Amikor bekapja akkor úgy tud fájni pár masodpercig, hogy a vér kimegy a fejemből.. Remélem enyhül majd.

2020. márc. 20. 16:49
 14/18 anonim ***** válasza:
Amikor kiveszed a szájából, akkor deformálódott, egy vonalban csúcsos a mellbimbód (a szájára párhuzamosan), vagy sima kerek érintetlen? mert kívülről nekem is úgy néz ki, mintha jól kapná be, de amikor kiveszem, látszik, hogy rosszul, mert a bimbó deformálódik, lapul ott ahol a nyelve nyomja. ha jól kapja be, akkor nem deformálódik. nézd meg
2020. márc. 20. 17:10
 15/18 A kérdező kommentje:
Deformálodik, kicsit lapos. Akkor mégsem jó? Megnéztem már egy rakat videot, nem tudom hogy kéne.. :/
2020. márc. 20. 17:15
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kb. ennyi a lényeg: [link]
2020. márc. 20. 17:36
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos úgy nem jó, azért fáj. Nekem is ilyen, akárhogy tömöm a szájába, ezért is adtam fel. De a bimbóvêdô meg halálra idegesít már mert mindig leesik lehet mosni stb... Meg a baba minden alkalommal úgy veszi a szájába hogy elfelejti hogy mi az... és harcolunk az első cseppekig xd
2020. márc. 20. 18:46
 18/18 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk már az első cicire rakásnál tudta, hogy hogyan kell szopni. Mondták is a nővérek, hogy milyen ügyes és hogy kevés gyerek tudja egyből hogyan kell. Mondjuk, még a fejét is emelgette már a 2.-ik nap és szépen tartotta is. Arra is mondták milyen ügyes, bár ez még nagyon korai....

A szoptatási tanácsadó erősödött hogy megmutassa hogy kell szoptatni,sületlenséget is mutatott.Attól fájt is a cicim és kisebesedett. Jó nagy párjával jött hogy azon legyen a gyerek és a lábai a hónaljam felé legyen kifelé, azon az oldalon amelyiken szoptatok és erőltessem a baba fejét a cicire...

Mi nem így szopunk. Az egész baba az ölembe, ha a jobb oldali cicire rakom, akkor a lábai a bal cici irányába helyezkedik el. Így semmi probléma nem volt. Nem kellett erőltetni a szájába a bimbót, valahogy reflex szerűen tudta, mikor közeledik a cici. A mai napig így szoptatok. 3 hónapos, de már az első hónaptól jelzi, mikor cicire akar kéreckedni akár vigasztalás képp, vagy éhes, szomjas vagy cumizva elaludni rajta.

Az én fiam ilyen kis ügyeske 😌🙂♥️

2020. márc. 20. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!