Ti hogyan szoptattok, hogy helyezitek mellre a babát?
4 hetes a babám, és még mindig fáj a szoptatás első 3-4 másodperce. Nem igazán akarja nagyra nyitni a száját, így nehéz belevarázsolni a mellem.
Ti hogy helyezitek mellre (bármekkora) gyereketeket?
Megvárjátok, míg kinyitja teljesen és akkor odatoljátok a fejét vagy a baba tudja simán?
Fogjátok a mellet közben vagy csak a babát?
Akinek nem járt kellemetlenséggel a szoptatás vajon mit csinál másképp?
Fogom a mellet a babát is
Megvárom míg kinyitja
Ha nem nyitja, akkor belegörgetem neki.
3 hetes
A nagynál cumizavar volt. / bimbóvédő, és egyzseri cumisüvegezés miatt/
Nem nyitotta nagyra és beszívta..
Vele küzdöttem egy ideig.
Mindig lenyomtam az állát.. 3-4 nap alatt megtanulta.
De mire megkaptam a tanácsot a szoptatási tanácsadótól, addig megszenvedtem vele..
Most Tandem szoptatok..
A nagy már fejen állva tud kb szopizni.
19 hónapos
Kényelmes fotel, szoptatós párna. Kereszttartásban fogom a babát, a fejét tartom, másik kézzel a cicit fogom. Amikor nagyra nyitja a száját, akkor a babát húzom a cicire és nem a cicit tolom a szájába.
Nem egyenesen kell a szájába adni a cicit, hanem inkább a szájpadlása felé nézzen a bimbó. Úgy kapja be, hogy a fölső ajkánál több bimbóudvar látszódjon, mint alul. Ellenőrizd, hogy az alsó ajka kifele forduljon. Az a jó, amikor az álla belenyomódik a cicibe.
Nézd meg ezt, itt szépen elmagyarázzák és meg is mutatják a jó technikát
https://www.youtube.com/watch?v=y--syZR0u1E&feature=youtu.be..
4 hetesen még párnán szoptattam utána áttértem a fekve szoptatásra és azóta is úgy. Megszenvedtem az elején én is..
A bimbódat tedd az orrához és akkor nagyra nyitja a száját
1. Vagyok
2. Jól mondja
Szájpadlás fele a bimbo!
Fontos hogy ne te hajolj a baba felé, hanem a babát emeld fel/ tartsd párnán/, mert hosszútávon fájni fig a hátad, derekad, kényelmetlen lesz a póz
Franciaágyon ülve, 2 lábam felhúzva. Egyik karom a baba alatt, a másik kezem ujjaival benyomtam a mellem, hogy ne tapadjon az orrára.
Mindig megkértem a lányom, hogy nagyra tátsa a száját.
Nekem ez a póz bejött. 2 évig szoptattam.
Idegen helyen csakis állva, karomra fektetve a gyereket- szoptattam eleinte. (plázák baba-mama szobái pl.)
Bimbóvédő kicseszés veletek, ne használjátok!
Kisfiam letapadt nyelvvel született és ezt 3 nap után vették észre. Addig sebesre szívta mert ügyetlen volt. Aztán mikor felvágták neki a sebet rágta,akkor már azért vérzett,konkrétan leszakította a fél bimbón. Tanácsadó is járt nálunk 3szor. Egyik mellből szoptattam csak 2 napig,míg a másikat ápoltam aztán fordítva. 6 hetes volt mire kezdett ügyesebb lenni. Azóta imádok szoptatni. Most 8 hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!