Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan gyorsítsam meg a...

Hogyan gyorsítsam meg a szoptatást?

Figyelt kérdés
9 napos kislányom rendszeresen úgy szopizik, hogy elalszik a cicin, és csak úgy tudom felkelteni, ha berakom a kiságyba, persze rögtön jelzi hogy ô még nem lakott jól, mit képzelek én. Ilyenkor újra rárakom és jó nagyokat mohón kortyol, majd ismét eljátssza. Most 45 perce játsszuk ezt. Mit tanàcsoltok? Rohadt fárasztó... biztos nem komfort szopi mert ki szokta köpni... Próbálom a talpát vakargatni, ha az arcát simogatom akkor inkább mosolyogva bealszik... :)
2020. márc. 5. 00:01
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Akkor leírom a helyzetet... Tegnap este két és fél órán keresztül csináltuk ezt. Utána aludt három órát. Majd amikor kelt akkor írtam ezt a kérdést, akkor egy óra volt, lefeküdt, másfél óra múlva kelt, azóta sem aludtunk. Az előbb megint úgy nézett ki, mint aki végre alszik, fél óra múlva újra kelt, és most megint szopik. De rendesen aktívan, éhesen nyel. Kezdem azt hinni hogy nem elég a tej és így hogy napi 2 órát alszom mindjárt tápszert adok neki, mert ő sem aludt hat órája... nem akarom, hogy baja legyen belőle.
2020. márc. 5. 08:12
 12/40 anonim ***** válasza:
89%
Na nyugi! A sok szopizassal csinál tejet magának. Ha éhezne valószínűleg visitana. Ne kezdj el random hozzá táplálni. Túrony hogy nagyon fárasztó de ha szeretnél szoptatni akkor próbálj meg szerezni egy szoptatási tanácsadót aki segít
2020. márc. 5. 08:15
 13/40 A kérdező kommentje:
De nem lesz baja attól, hogy szinte semmit nem alszik? :(
2020. márc. 5. 08:17
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Az én picikém is ezt csinálta az első 3 hónapban szinte félóránként szopizott, bealudt, fél óra alvás majd kezdtük elöről az egészet. Én is paráztam a kevés alvása miatt és hogy valamit nem jól csinálunk de aztán ahogy teltek a hetek ugy lett egyre jobb könnyebb ő ügyesebb gyorsabb . Fogadd el, hogy az első időszakotok ilyen nincs ezzel baj.
2020. márc. 5. 08:56
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha aggodsz emiatt, akkor keress fel szakembert. Orvost, szoptatási tanácsadót. Minden friss anyuka aggódik dolgokon és joga is van hozzá, nyugodtan keress fel segítséget ha így érzel. Megnézik és megnyugtatnak, itt nehéz most okosat mondani
2020. márc. 5. 09:16
 16/40 anonim ***** válasza:
96%

Ha jól értelmezem, a babád folyamatosan alszik (még, ha felületesen is), hiszen, ahogy írod, a szopi elején szi te mindig bealszik, ha pedig felébred, újból kéri...és ez így megy tovább. Tehát a babád eszik-alszik, csak nem egyben nagyokat, hanem piciket. Ha érettebb lesz az idegrendszere, ügyesebb a technikája, a szopit egyben fogja viszonylag gyorsan letudni, és egyre hosszabbakat fog egyben aludni. De most ez van, ez egy ilyen időszak. Nyilvan az lenne az ideális, ha jól megtömné a bendőjét, aztán kidőlne 3 órára. Sok baba így is tesz, de nagyon sokan nem. Egy 9 hetes nagyon pici, lehet, hogy olyan pici a gyomra, hogy pár szívástól már jóllakottnak érzi magát, nyilván ilyenkor elbódul, elalszik. Tudom, hogy ez neked fárasztó, nem véletlenül panaszkodik sok anyuka a kialvatlanságra. Sokan nem alszunk a gyerekünk mondjuk 3 hónapos koráig. Ezt ki kell bírnod! Hagyd szopizni, így csinálja meg magának a tejet. Ne pótolj, mert elrontod!

Bírd ki, most ez a dolgod, akár tetszik, akár nem. Még csak 9 napja csinálod, mit fogsz csinálni két hónap múlva?

2020. márc. 5. 09:32
 17/40 A kérdező kommentje:
Az elalszik a cicint úgy kell érteni, hogy becsukja a szemét, kiköpi, én pedig rögtön felemelem büfizni és lerakni aludni, és akkor rögtön felkel. Tehát nem, hajnali kettő óta összesen fél órát aludt. Még mindig ébren van.
2020. márc. 5. 09:44
 18/40 A kérdező kommentje:
Próbálom ilyenkor elaltatni, de eddig csak egyszer sikerült, akkor is fél órára.
2020. márc. 5. 09:45
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Keress szoptatási tanácsadót. Fb-n szoptatási tanácsadás kérdezz felelek csoport. Ha szoptatni akarsz ne adj tápszert mert bekavar. Az eleje mindenkinek nehéz. Szoptasd fekve. Ha úgy elalszik ne kapkodd fel, ne büfiztesd. Aludj egyet vele
2020. márc. 5. 09:48
 20/40 A kérdező kommentje:
egyébként azért idegesít ez engem annyira, mert két napja még simán működött a 3 óránkénti etetés és alvás. valami megváltozott
2020. márc. 5. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!