Aki hamar (pár hét alatt) feladta a szoptatást, miért döntött így?
Pont ezért.
Hiába szopott 40 percet a babám, mikor utánna még ugyan annyit megívott cumis üvegböl.
Az elsö lányomnál mindig azt hittem én voltam lusta, és túl hamar feladtam, bizonytalan voltam...
21 hónap korkülömbséggel jött a kisebbik lányom.
Na ott már totál felkészült voltam, tudtam mit kell tennem, és mit szeretnék elérni.
Na erre az jött, hogy a baba megszületett az éjszaka közepén és 30 perccel a szülés után úgy ordított, hogy a bába szolt már, hogy muszáj elkezdenem szoptatni. Hát nem nyugtatta meg, szopott, de neki tej kellett. Este 6-ra már annyira üvöltött, hogy totál késsz voltam(akkor már 24 órája nem aludtam, egy szülés volt mögöttem) a babám egész nap a cicin lógott, a bimbok szétázva már akkor sebesen...
A növérek is azt mondták, hogy ne tegyem már cicire mert csak vértszív... ìgy kapott tejet, rögtön csönd lett...
Aztán ahogy beindult a tej probáltam mindent. 40 üperc szoptatás, gyorsan még 10 perc fejés, aztán tápszer. Ez 2 órán belül kezdödött megint. 5x !!!! volt mellgyulladásom. Az utolsó mellgyulladásnál egyszerüen begyogyszereztem magam, hogy ne fájjon és úgy fejtem megállás nélkül...
A nagy ordított, a kicsi ordított(ekkor már 2,5 hós volt), és úgy döntöttem nincsen tovább szoptatás.
A legjobb döntés volt. Megnyugodtam a gyerekek nem ordítottak, a mellem nem gyulladt be többet...
Mondtam is, ha harmadikat vállanék, akkor tuti a korházban kérném már a tejapasztást, és egy cseppet sem szoptatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!