Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki hamar (pár hét alatt)...

Aki hamar (pár hét alatt) feladta a szoptatást, miért döntött így?

Figyelt kérdés
Könnyű volt elfogadnia? 3 hetesek az ikreim, de már kezd elegem lenni belőle. Az egyik fiam ordít a cicin, ezért neki már nem is erőltetem. A másik meg van, hogy 40 perc alatt csak 15 grammot eszik, és ugyan úgy kell a pótlás.
2020. jan. 20. 09:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Minden mellretételkor a lányom úgy üvöltött mintha megnyúznám elevenen. Csak 3 hónaposan, amikor hazaköltöztünk külföldről és először mentünk védőnőhöz ő mondta hogy vigyem dévényeshez. C alakban tartotta magát és nagyon fájt neki, ez volt az ok. Ausztriában nem foglalkozott az orvos ilyesmivel, csak annyit mondott hogy fordítsam néha a fejét a másik oldalra. De addigra már csak fejve kapta cumisüvegből, majd később tápszert. Az az üvöltés...szó szerint mintha elevenen akartam volna megnyúzni😢
2020. jan. 20. 09:49
 2/6 anonim ***** válasza:
94%

Pont ezért.

Hiába szopott 40 percet a babám, mikor utánna még ugyan annyit megívott cumis üvegböl.

Az elsö lányomnál mindig azt hittem én voltam lusta, és túl hamar feladtam, bizonytalan voltam...

21 hónap korkülömbséggel jött a kisebbik lányom.

Na ott már totál felkészült voltam, tudtam mit kell tennem, és mit szeretnék elérni.

Na erre az jött, hogy a baba megszületett az éjszaka közepén és 30 perccel a szülés után úgy ordított, hogy a bába szolt már, hogy muszáj elkezdenem szoptatni. Hát nem nyugtatta meg, szopott, de neki tej kellett. Este 6-ra már annyira üvöltött, hogy totál késsz voltam(akkor már 24 órája nem aludtam, egy szülés volt mögöttem) a babám egész nap a cicin lógott, a bimbok szétázva már akkor sebesen...

A növérek is azt mondták, hogy ne tegyem már cicire mert csak vértszív... ìgy kapott tejet, rögtön csönd lett...

Aztán ahogy beindult a tej probáltam mindent. 40 üperc szoptatás, gyorsan még 10 perc fejés, aztán tápszer. Ez 2 órán belül kezdödött megint. 5x !!!! volt mellgyulladásom. Az utolsó mellgyulladásnál egyszerüen begyogyszereztem magam, hogy ne fájjon és úgy fejtem megállás nélkül...

A nagy ordított, a kicsi ordított(ekkor már 2,5 hós volt), és úgy döntöttem nincsen tovább szoptatás.

A legjobb döntés volt. Megnyugodtam a gyerekek nem ordítottak, a mellem nem gyulladt be többet...

Mondtam is, ha harmadikat vállanék, akkor tuti a korházban kérném már a tejapasztást, és egy cseppet sem szoptatnám.

2020. jan. 20. 09:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Rossz technikával szopott a lányom, folyt ki a szájából a tej, semmit nem ért az egész. Nem volt letapadva a nyelve, semmilyen anatómiai eltérést nem találtak, és szoptatási tanácsadó sem tudott rá magyarázatot. Mindenki nyugtatott hogy majd rájön, majd megtanulja, de egyre rosszabb lett. Ráadásul befelé forduló volt a mellbimbóm, az is csak rontott a helyzeten, szegénykém egy alapvetően rossz technikával brutál hátrányból indult. Az első héten már pótlás kellett, aztán annyira megutálta az egészet, hogy üvöltött, ha cicire tettem. Fejtem neki, de 3 hónapos korában teljesen elapadt. Valamennyit kapott, ez nyugtat, de nem így terveztem a szoptatást.
2020. jan. 20. 10:50
 4/6 anonim ***** válasza:
97%
Ugyanaz mint 3-asnak. Én rosszul éltem meg. Féltem a kritikák miatt. A babám lusta is volt küzdeni, elaludt közben. A nővérek pirosra csipkedték a bokáját. Fejtem hát rendszeresen de amikor 3 hét múlva is csak 10 ml jött a két mellből egyszerre azt mondtam na itt álljunk meg. A babám tápszeres, és nagyon sok előnye van ennek is bár tudom a tej jobb lenne neki... Már túltettem magam rajta, és senkinek semmi köze hozzá van e tejem vagy hogy tudott e szopni a babám. Már nem érdekel ki mit mond. A baba egészséges szépen fejlődik, eddig még nem volt beteg sem.
2020. jan. 20. 11:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
2020. jan. 20. 11:13
 6/6 anonim ***** válasza:
28%
Mert hiaba szopott 1 ora hosszat utana éhes volt. Nem volt eleg taplalo neki. Illetve csak bimbovedovel tudtam szoptatni es nehezen tudta ugy szivni. Meg 2 hónap utan rohamosan csokkent a tejmennyisegem
2020. jan. 20. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!