Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Beteggé tehet a szoptatás?

Beteggé tehet a szoptatás?

Figyelt kérdés

Szóval borzasztó allergiában szenvedek (szerintem tejtermékekre de biztosat majd csak a vizsgálatok után tudok) mióta szoptatok ismét 2 év kihagyás után.Az előző 10 évig tartó tejtermelésnél is voltak kiütéseim de ennyire nem durvult el.Szinte kopaszodok ez megvolt az előzőnél is a fogyás sehogy sem megy mint akkor viszont most előjött ez is.Vajon képes olyan szinten leépíteni a szervezetet a szoptatás vagy inkább a folyamatos tejtermelés hogy az ilyen mellékhatásokkal járjon?Mindenhol csak a jótékony hatásairól olvashatok viszont most megragadt bennem a háziorvosom véleménye miszerint egy allergiás roham esetén szinte semmi nem véd meg a fulladástól.Nem írhat adrenalint mert szoptatás mellett nem lehet,kálcium és medrol súlyos esetben .Mikor az akkor legkisebb fiam elhagyta az anyatejet 2 héten belül megindult a fogyás,hajnövekedés,sokkal jobb általános közérzetem volt aztán jött a meglepi baba vele együtt pedig az allergia csomag.

Tudom mennyire jó imádok szoptatni de ha emiatt válhat árvává (túlzás nélkül,tegnapi roham alkalmával azt hittem hogy elalszom és többet nem kelek fel) 4 gyerkőc akkor inkább a francba vele.Kérem aki hallott már ilyenről az ossza meg a történetet hogy mi lett a vége.

2020. febr. 28. 11:41
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Igen. Nem is értem, mi a túrónak évekig szoptatni egy gyereket. Kicsit túl van tolva ez az anyatej-lobbi. A természet nem hülye, nézz meg bármilyen emlős állatot, amint fogzani kezd a kicsinye, leválasztja, pont, nincs komfortszopi, meg csak elalváshoz, blabla. Az "emberkölyöknek" is át kell állnia szilárd táplálkozásra 6 hónapos és 1 éves kora között. A nő nem arra van kitalálva, hogy folyamatosan szoptasson. A csecsemőt kell szoptatni, a kisgyermeket nem. Ha ez mindenkinek jó, akkor persze egyéni döntés, de ha az anya tönkremegy tőle, akkor véget kell vetni neki.
2020. febr. 28. 12:03
 2/10 anonim ***** válasza:
36%
Mi az, hogy 10évig tartó tejtermelés? 10éves koráig szoptattad?? Vagy nem értem
2020. febr. 28. 12:15
 3/10 A kérdező kommentje:
10 év alatt 3 gyerkőc született és ezidő alatt nem apadt el a tejem vagy végig szoptattam terhesség alatt.A mostani 11 hónapos kisfiam előtti gyermekem 4 éves korig cicizett 2 év kimaradt és jött a spirálos babánk a teherbeesés óta időközönként előjött a csalánkiütés hányás,hasmenés ami már addig fajul hogy bedagad a torkom,a fülem.Nem hallok nem kapok levegőt és már már toló fájásokat megszégyenítő alhasi görcseim vannak heti 1-2 alkalommal.Még megbeszélem az észrevételeimet a védőnővel is mert sajnos épp a fogzás miatt semmit nem hajlandó enni a picim a tehéntejre ő is érzékeny (ekcéma) úgyhogy ezt le kell valahogy tisztáznom.De a bőrgyógyásznak ezt fogom azért említeni.
2020. febr. 28. 12:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez biztosan nem mezei allergia. Nem ártana egy átfogó, teljes kivizsgálás. A védőnő nem fog tudni segíteni.
2020. febr. 28. 12:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Viszont lehetsz beteg úgyis ha éppen szoptatsz. El kellene menned egy jó dokihoz!
2020. febr. 28. 13:08
 6/10 anonim ***** válasza:
70%
Biztos, hogy ebben a pillanatban abba hagynám a szoptatást, ez nem is kérdés.
2020. febr. 28. 13:21
 7/10 A kérdező kommentje:
Azért írtam hogy megemlítem a bőrgyógyásznak (aki majd továbbküld allergia vizsgálatra) a szoptatást mert se a terhességek előtt sem a szoptatás abbahagyása után nem volt semmiféle allergiám.Viszont ahogy terhes lettem kb. 3 hónapos lehettem mikor jött az első csak viszketéses,hasproblémás roham utána havonta 1× majd két hetente most pedig hetente többször ami fokozatosan egyre rosszabb.
2020. febr. 28. 13:37
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem 11 hónapos a fiad.

A következő 1 hónapban le tudod szoktatni

1 éves korig kap anyatejet, szerintem ezzel nagyon sokat megtettél érte.

Ha egy 2 hónapos babátol lenne szó, más lenne a véleményem, de ezesetben jobb ha a saját egészségedre is odafigyelsz.

2020. febr. 28. 13:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Citrokalciumot lehet szedni szoptatás alatt, sőt kell is, ha nem eszel tejterméket. Én magam miatt nem ehettem, elég durva csontritkulásom lett.

Egyébként a hormonális változás egyeseknél beindíthatja az eleve meglévő genetikai hajlamokat, pl. az allergiára, de mondjuk sokak lesz pajzsmirigy problémájuk vagy bármilyen autoimmun betegség (pl. lisztérzékenység, bélgyulladás, véralvadási zavar). Ezekre a helyedben kivizsgáltatnám magam. Szóval ez nem a szoptatás hibája, hanem a genetikádé, előhozhatta volna egy lázas betegség, fertőzés vagy valamilyen diéta, stressz és sajnos számíthatsz rá, hogy a változó korban ugyanez lesz.

Én szerettem szoptatni, de sajnos nem jó az sem minden áron.

2020. febr. 28. 15:54
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem bőrgyógyászhoz kéne menned. Ez nem allergia lesz, hanem valószínűleg valamilyen hormonális probléma, tekintve, hogy kizárólag terhesség és szoptatás alatt jön elő. Egy jó endokrinológust kéne keresned első körben - szerintem. És fenntartom, hogy teljes körű, átfogó kivizsgálás sem lenne hátrány.
2020. febr. 28. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!