Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor kezdett el változni a...

Mikor kezdett el változni a melletek?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy mikor kezdett el kiszélesedni és barnulni a bimbóudvar, hogy mikor lett kiálóbb a bimbótok, hogy az alkalmas legyen a szoptatásra? Már a terhesség alatt (hányadik héten)?

Vagy csak szülés után volt jelentős változás amikor már el kellett kezdeni szoptatni?

Kismama vagyok, hiába nő a mellem, a bimbóm semmit nem változik. Kicsit félek, hogy nem fogok majd tudni szoptatni vele. Nem fordul befelé vagy ilyesmi csak olyan kicsinek látom az egészet, nem hasonlít egy szoptatós anyáéhoz...

2020. febr. 12. 06:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiammal azután hogy megszületett és elkezdtem szoptatni. Most egyelőre annyi változás van, hogy láthatóan beeresedett nem csak a mellem, hanem még a mellkasom is, a fiammal ilyen se volt. Soha nem volt más színű vagy változott meg a formája. Csak a mérete persze, de az se sok számmal.
2020. febr. 12. 07:04
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Van, akinek nem változik..

Nekem a színe a 20. Héten lett sötétebb

Eresebb fokozatosan..

Bimbó sosem

Poci bimbóm van..

Kórházban emiatt a csecsemős bunkon meg is jegyezte, hogy csak bimbovédővel fogok tudni

Miatta majdnem ment a levesbe a szoptatásom

/ bv nélkül szoptatok 1,5 éve/

Fonozatosan a szoptatás alatt is visszaállt a színe az eredetire.

Bimbóm sem lett nagyobb, azóta sem, ahogy klasszikusan a szoptatós képeken szokott látszani

Most kb a 30. Héten sötétedett be / mellette szoptatok még/

Nem a bimbót kell bekapja a baba, hanem az egész udvart!

2020. febr. 12. 07:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már 1-2 hónap után elkezdett nőni a bimbóm és az udvara. Persze szépen lassan be is barnult, de láthatóan nagyobb. Pedig még csak most leszek 7hós.
2020. febr. 12. 07:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja és nekem 2 hete már előtejem is szivárog, nem tudom hogy ennek van-e köze hozzá.
2020. febr. 12. 07:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se szülés előtt, se szülés után, se szoptatás alatt sem változott. Talán egy kosár mérettel nagyobb lett, ahogy elkezdett termelődni a tej, de ennyi.

Nem a mell, bimbó, stb formájáról, színéről, nagyságától függ, hogy tudsz e majd szoptatni. A babák bármilyen mellből képesek szopizni, maximum több idő vesz igénybe a technika elsajátítása, egy pl befeléforduló mellbimbónál.

Nekem pl e kosaras mellem volt alapból, fre nőtt a szoptatás alatt. A bimbóm is hatalmas, így az elején nagyon össze kellett nyomorgatni a mellemet, hogy beférjen a pici kis szájába, de aztán ahogy nőtt, hozzá nőtt a szája is és egyre könnyebb volt. 6 hósan már csak simán rácuppant segítség nélkül is.

Egy kisebb mellel, kisebb bimbóval szerintem könnyebb az elején szoptatni. A barátnőm B-s cicijét, simán azonnal megtalálta és segítség nélkül rácuppant a baba, ahogy megszületett. Úgyhogy addig örülj amíg nem nő se a bimbód, se a melled, mert pici szájuk van az újszülötteknek, amibe egy nagy mellett, nagy bimbóval és bimbóudvarral nehéz betuszkolni.

2020. febr. 12. 07:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

4

Nincs hozzá köze

1. Babánál a 32. Héten ha megnyomtam spriccelt

Most pedig mint írtam szoptatok

És azalatt sem lett nagyobb a bimbóm, vagy az udvara...

Én azt hittem, hogy ez a hormonális változás az elszíneződéssel összefügg a linea nigrával is

De míg első terhesség alatt volt, a 2-nál nincs..

2020. febr. 12. 07:39
 7/11 khniki ***** válasza:
100%
Fokozatosan lett egyre sötétebb és nagyobb a bimbóudvar a terhesség alatt. Mire azülni mentem, teljesen barna volt. A bimbó mérete nem változott. Most 5 hónapos a kisfiam, újra rózsaszín a bimbóudvar és egyre kisebb. Viszont a mellbőség még mindig hatalmas, gondolom, az már a szoptatás végéig nem is fog változni.
2020. febr. 12. 08:17
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
Semmi változás nincs, 4x1 év szoptatás után sem. 😊
2020. febr. 12. 08:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én még csak 6 hetes terhes vagyok, de nekem már most kiállnak mindig a mellbimbóim és már sötétebbek mint voltak, a melleim is már láthatóan nagyobbak, mint 2-3 hete.
2020. febr. 12. 09:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Tudom hogy ez nem ide tartozik, de nekem mikor gyorsan megnőtt a bimbóm nagyon kiszáradt. Kirepedezett a bőr rajta. Pár napig kenegettem krémmel majd le lehetett dörzsölni, nagy darabok voltak.

Másnál is volt ilyen?

2020. febr. 12. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!