Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha forralni kell, van értelme...

Ha forralni kell, van értelme odaadnom?

Figyelt kérdés

Tejleadó anyukától hozom a lefagyasztott tejet!A védőnő rám parancsolt,hogy forraljam fel, mielőtt a babának adom!!!

Így minden fontos dolog tönkremegy benne nem?

Ja,és azt is mondta,hogy ez az anyatej csak arra jó,hogy a pici emésztése jobb legyen,és nincsenek benne azok a dolgok amire a babámnak szüksége van.

Akkor mi értelme adnom?

(3 hónapos a babám,eddig tudtam adni neki a saját tejem.)

2010. júl. 22. 08:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Elméletileg az anyákat is leadás előtt orvosi vizsgálatokra kötelezik. (mindenre, náthától a hiv-ig)

Majd a tejeket is bevizsgálják.

Ha felforralod, gyakorlatilag csírátlanítod, de ezzel együtt a maradék vitaminok meg ilyesmik is elvesznek belőle...

Kérd ki egy másik védőnő vagy gyerekdoki tanácsát is, mert ez érdekes dolog.

Lehet, hogy az érdemes lenne az anyatejet és a tápszert kombinálni...

2010. júl. 22. 09:06
 2/20 A kérdező kommentje:

Természetesen minden vizsgálata megvan az anyukának!!!

Úgy csinálom most,hogy 200ml-t kap anyatejből,és a többi 700ml tápi naponta!

Akkor ha kiveszem a mélyhűtőből,csak melegítsem 40 fokosra és adjam a babámnak?

2010. júl. 22. 09:15
 3/20 A kérdező kommentje:
Ja,és házhoz megyünk a tejért.
2010. júl. 22. 09:16
 4/20 anonim ***** válasza:

A barátnőm így táplálta picijét. A mi védőnőnk ezt tanácsolta:

Ne a tejet forrald, hanem a vizet, amibe beleteszed, így minden fontos anyag benne marad.

Tehát kiengeded, belerakod a cumisüvegbe(lezárt), majd ezt belerakod abba az edénybe, amibe vizet forralsz. Ezt így együtt forralod 10 percig(csak a víz fog forrni).

Ezután ellenőrzöd a hőmérsékletet, és adhatod!

2010. júl. 22. 09:17
 5/20 A kérdező kommentje:

Úgy tudom,hogy minden babának csak a saját anyukájától kapott tej biztosítja a szükséges dolgokat,más teje nem!

Ez igaz?

2010. júl. 22. 09:21
 6/20 anonim ***** válasza:
76%

Részben igaz.

Főleg az immunanyagok miatt. Minden anyának(embernek) speciális- csak rá jellemző immunanyagai vannak- A baba ugye 50%ban az anyja, és az első 3-4 hónapban nincs immunrendszere, tehát szüksége van a bevitt "védelemre". Minél hasonlóbb az immunanyag,annál hasznosabb neki. Ráadásul sok hónapig ugyanez az immunanyag keringett a kis vérrendszerében, úgyhogy ezért is "kompatibilis".Lehet kicsit bonyolultan fogalmaztam, de ez a lényeg.

A másik anyától származó tej szinte valóban csak az emésztését segíti.

2010. júl. 22. 09:29
 7/20 anonim ***** válasza:

Viszont, hogy azért ne egyoldalúan közelítsük meg leírom, hogy sokan azért preferálják inkább az anyatejet, mert ha nem is építi fel ugyanolyan jól az immunrendszert, de oldva van benne minden vitamin, amik jobban hasznosulnak. Ráadásul ha a baba nem lesz szorulásos, vagy hasfájós (ami esetleg a tápnál előfordulhat) már "fél siker".

Én biztos úgy adnám mint Te, kicsi anyatej+ táp. De ez én vagyok, és nem orvosként írom.

2010. júl. 22. 09:32
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
*helyesbítve minden vitamin , ásványi anyag benne van a tejben , kivéve a "d" meg a "k" vitaminok.
2010. júl. 22. 09:35
 9/20 A kérdező kommentje:
Szerintetek jó ha így adom naponta:200ml anyatej,700ml tápi???
2010. júl. 22. 09:39
 10/20 anonim ***** válasza:
50%

Jó! (Szerintem)

Ha nagyon megbízható az anyuka, ne forrald fel, ha úgy érzed nem, forrald.

2010. júl. 22. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!