Kislányom kezdi átaludni az éjszakákat, ezért kimarad egy szopi. Mit tegyek, hogy reggelre ne durranjon be a mellem és ne árasszam el az egész ágyat?
Eddig éjjel egyszer kelt, utána reggel, olyan 6-7 körül. Ez sem sok, de így pont okés volt a dolog. Most viszont 8-9-től van, hogy reggel 6-7-ig is egyfolytában alszik. Ez persze szupi jó, de nagyon kellemetlen a patakokban folyó mellem. Már néhányszor azt csináltam, hogy olyan 11 körül, mielőtt lefekszem, kifejem a mellem. Na de így csak többet csinálok, nem? Amúgy nem szoktam fejni, nincs túl sok tejem, annyi van, amennyi kell...
Válaszokat előre is köszönöm. Ja, 10 hetesek vagyunk :-)
Én az "okosok" közé tartozom, mert nem fejtem le, néhány nap alatt tényleg beállt, hogy reggel nem úsztunk tejben.
Volt néha egy-két nap, mikor már éjfél köröl majd szét robbant a cicim, na olyankor kifejtem, de egyébként nem foglalkoztam vele!
Az utolsóval értek a legjobban egyet!
A túltelítődés (legalábbis ebben az időszakban már) tényleg nem jó dolog, mert ha gyakran ismétlődik, akkor tejcsatorna-elzáródást vagy rosszabb esetben mellgyulladást is okozhat, ami mindenképp kerülendő.
De tényleg van, hogy ez a túltelítődés magától is megszűnik pár nap alatt, úgy is, ha az anyuka egyáltalán nem fej. (Nálam is így volt.)
De a többségnél szükség lehet a fejésre. Ha ez ennyire kellemetlen neked és néhány nap után sem tapasztalsz javulást, akkor muszáj leszel néhányszor éjjel is fejni, de csakis egy kicsit!!! Csak annyit, hogy megszűnjön a feszülés, nem többet! (Ha teljesen kifejed, azzal valóban pont hogy fokozni fogod a termelést.)
Ebben az időszakban én is csak annyit fejtem hogy ne feszüljön meg hogy ne folyjon!Így kb 1 hét alatt beállt!
Gratulálok a nyugis éjszakákhoz! :) mi 12 hetesen kezdtük!Használd ki amíg nem jönnek a fogacskák! :))))
Szia!
Mi ugyanígy vagyunk, mint Te, és én is kiírtam akkor egy kérdést ezzel kapcsolatban, mikor a lányom elkezdte átaludni az éjszakákat. Annyi különbséggel, hogy én nem szeretném, hogy beálljon a tej mennyisége, és ne teljen túl a mellem, mert anyatej leadó vagyok. Szóval: Én kelek egyszer éjszaka, abban az időpontban, amikor szoptattam. Kifejem mindkettőt teljesen, de még így is reggelre úgy nézek ki, mintha plasztikai sebésznél jártam volna. :)
Ja, és ezzel legalább elkerülöm a mellgyulladást vagy a tejcsatornazáródást.
Egyébként az én lányom este 8-kor szopizik utoljára, és reggel 5-ig durmol. Most 10 hetes, kb 3 hete alussza át az éjszakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!