13hónaposan őrűlt cicifüggő.1deci ál több folyadékot nem iszik meg egy nap, csak cici, cici, cici. Van, hogy egy órában 10x is kéri. Mit tegyek?
Én két és fél éves koráig szoptattam a fiamat, amikor csak akarta, és ő hagyta abba, magától.
Én elgondolkodnék azon, hogy eleget ölelgetem-e, hogy elég figyelmet kap-e. Szeparációs probléma is lehet.
Előző, egyetértek teljesen. Én is iszsz szoptatok, de azért ez azt jelenti, hogy a több hónapos babánál már a megszokott etetési időn, ami viszont hozzá van igazítva, kívül az utolsó vigasztalási lehetòség volt a cici (minimális alkalommal volt rá szükség), amióta meg a beindult a HT, azóta reggel 7 körül van szopi meg du 4-kor meg elalváshoz és máskor nincs. De eszébe sem jut, hogy mellett kunyizzon az utcán, pedig 9 hónapos. Mondjuk nálunk az is elv, hogy csak otthon és csak a lakás egy pontján van szopi (most nem az első heteire gondolok).
Ekkora babákat már kell és lehet terelgetni, mert egyrészt rafkósak, másrészt már azért tudhat megvigasztalódni mas úton, megismeri az anyját, nem csak a ciciig lát, mint egy újszülött.
Jó lenne erről megkérdezni egy szakembert.
Szerintem nem hibáztatni akartak a testkötelséges kommenttel, hanem bennem is felmerült, hogy nincs-e vmi változás a családban, jut-e elég idő a babára (nekem pl nem mindig jut, ha napokig egyedül vagyok rá meg a háztartásra, akkor tökre meg lehet érezni a kapcsolatunkon, hogy a házimunka miatt kb egész nap csak "lepattintani" akarom - szuperanyák, lécci kímèljetek vagy gyertek felásni a kertet).
Szóval nem tudom, hogy ez talán a szeparációs szorongás vagy egy korai dackorszak, vagy ha a fogak, akkor meg kell neki fájdalomcsillapító esetleg.
Persze, le kell szoktatni, csak vajon mért akarja ennyire? És hogy lehet úgy leszoktatni, hogy ne sérüljön?
Nem tudod megkérdezni a Hordozóházasokat vagy azt a Vida Ágnes pszichológust? Én csomót olvasgattam a babám miatt ezekről, de nem érzem úgy, hogy mernék tanácsot adni a saját pohár kipróbálásán kívül, de az mellékszál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!