Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miert van az, hogy a 6 hetes...

Miert van az, hogy a 6 hetes babam a bal mellembol nem eszik csak olyan 10 percet?

Figyelt kérdés
A masikbol kepes egy orat is szopni, a bal mellembol max 15 perc. Nyugolodik, vergodik addig mig kicsuzik a mellbimbo, es utana mar nem hajlando tovabb enni. probaltam azt is, hogy bofiztessem kozben, de mar nem ugyanolyan erovel szopizik, minden kortyert meg kell kuzdeni. Mit tegyek?
2008. nov. 15. 12:56
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia! Lehetséges, hogy a bal oldaliban kevesebb tej van, vagy csak egyszerübben nehezebben jön ki (nehezebb szopni). Ilyenkor azt ajánlják, hogy szoptatás elött meleg vizes borogatást kell rá tenni, s ebböl a mellböl kell elöször szoptatni. Van még ilyen szoptatásra alkalmas olaj ( én Németországból írok) , hátha ismerik a nálatok is a gyógyszertárban, ez is segíthet.
2008. nov. 15. 15:43
 2/2 anonim ***** válasza:

Ezen jót mosolyogtam, mert nálunk is ugyanez van most és az első gyereknél is ez volt. Azt hittem csak nálam van ez így.

Mikor a lányom megszületett, ugyanez volt. A bal nem nagyon kellett viszont a jobbon elcsámcsogott egy csomó ideig. 13 hónaposan szokott le magától, akkora már a jobb mellem láthatóan nagyobb volt, a bal már majdnem az eredeti méretű. Aztán ahogy leszokott, pár hónap múlva egyforma lett mindkét cicim.

Meglepődtem, mikor a fiamnál ugyanígy jártam. El sem hittem. Egyszer fejtem eddig éltemben (szerencsére iszonyat sok tejem volt mindig) azért, hogy megnézzem mi a "baj" a ballal. Akkor jöttem rá, hogy abból ugyanolyan erőhatással mint a jobbra, kisebb sugárban jön a tej, míg a másikból könnyű volt kipréselni.

Tehát a bal ciciben lévő tejért meg kell dolgozni rendesen, míg a jobb cici tejcsijéért, nem.

A fiam most 23 hónapos és csak akkor kéri a balt, ha a jobba már egy csepp sincs. Mivel beszél, megkérdeztem, hogy a balt miért nem szopizza. Azt mondta, mert nem jó cici. :-)

Hát, ez van. Ha elég tej van a jobban a táplálásához, akkor ne aggódj. Ha abból kifogy szopi közben, akkor úgyis elfogadja a balt, ha még éhes.

2008. nov. 16. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!