Mi a véleményetek az igény szerinti mellre tételről?
Hát nem tudom, nekem ez nagyon nem normális dolog.
Mivel a babának kellene egy napirend (kivétel ez alól a növekedési ugrás persze). Meg szerintem nagyon zavaró az ha a baba nem is az evés miatt kéredzkedik mellre hanem csak nyammogni.
Na ez nálam egyáltalán nem jön be. Erre van a cumi nem? Én nem szoptatok, hanem cumisüvegből kapja a tejet. Nem bírnám elviselni ha több óra hosszáig a mellemen lenne így sokkal tervezhetőbb nap.
Ez az én véleményem gondolom sokan önzőnek tartanak de nem izgat.
Ne az én megnyilvánulásomat véleményezzétek, hanem kíváncsi vagyok a saját véleményetekre a TÉMÁVAL kapcsolatban. Köszönöm
Ha nem iszisz szoptatnám a fiam, már rég nem lenne tejem. Így is kell pótlás (sns-ből kapja).
De az iszisz nem jelent minden nyekkre szoptatást, ebben tévedsz. Gondolom te se az üveget vagy a cumit tolod a szájába mindenre válaszul, vagy igen?
Ha nem azért jelez, mert enne vagy cumizna (csak ha álmos), akkor nyilván nem a mellemet dugdosom a szájába.
Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy minden nyekkre betömöm a baba száját a mellemmel, hanem, hogy nem az órát nézem és ha éhségjelet tapasztalok (cuppogás, nyelvdugdosád, keresgélés, stb.), akkor megszoptatom, akkor is, ha 1 órája evett. Illetve ha nem sárga v koraszülött, akkor nem keltem fel, hagyom aludni, amennyit akar. Ergo nem 3-3,5 óránként etetek, hanem amikor éhes a babám.
4 gyerekemből 3-an így ettek, a második sajnos hetekig kórházban volt, így ő tápszeres lett. A legsűrűbb etetés 2 óránként volt nyáron, egyébként maguktól is 3-4 óránként ettek nappal, az éjszakát 6-10-8-6 hetes koruktól átaludták.
Az iszsz-nél is kialakul a rendszer csak bízni kell a babában. Iszsz ellenére 3 hónapos korára elapadt a tejem de addigra már kialakult a napirend. Magától kért enni nagyjából 3 óránként. Ejszaka aludt nyugodtan. Ahogy írták már az iszsz nem jelent minden nyekkenésre mellretételt. De én is láttam már olyan anyukát aki tényleg mindent ezzel oldott meg (na ez nem követendő). Egyszerűen figyelni kell a babát és megtanulni a jelzéseit, tudni fogod mikor ehes/szomjas vagy csak komfortszopira vágyik. És azt is tudni fogod mikor nem cicivel kell megoldani a problémát.
Amúgy a fiam tápszeres lett ugye elég hamar, de továbbra is igényszerint eszik. Ez jelenleg 8 hónapos korában nagyjából 4 óránként van és persze közte kap vizet. Megkínálom és ha kér kér, ha nem nem.
Kicsit el vagy tájolva. Iszsz a babám, kb 2,5-3 óránként eszik, beállt erre. Így is van rendszer.
Kivéve persze amikor növekedési ugrás van, de kb 3x volt ilyen fél év alatt, hogy 2 napig kb 1-2 óránként kellett szoptatnom, túl lehet élni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!