Mikor kell ellezdeni bilire ültetni a gyereket?
Ismerősömmel beszélgettem aki mondta hogy ő már 9 hónaposan bizony nem pelekázta mert már 6 hónaposan bilire ültette. Az én válaszom csak annyi volt hogy az én lányom még fel sem ült 6 hónaposan, hogy ültessem.
Egyik barátnőm lánya egy hónappal idősebb mint az enyém de már egy hónapja bilizteti. Lányom 9 hónapos.
Csak én gondolom úgy hogy még nagyon korai lenne?
Leghamarabb 1,5 év környékén járhat ott az idegrendszeri fejlődésben egy gyerek, hogy szobatisztává váljon (mert a szobatisztaság nem. idomítás). Az átlag pedig 3 éves kora környékén lesz az.
Lányom 3 év 8 hónaposan lett az, neki volt némi idegrendszeri éretlensége születéskori minimális oxigénhiány miatt. Ha megfeszültünk volna se lett volna hamarabb kész rá.
Én elhiszem, hogy 6-8 hónapos babákat biliztetnek, én is ismertem ilyen anyukát, aki ennyi idős korától már biliztette a lányát. Ettől még 2 és fél éves kora után lett a kislány szobatiszta. :)
Teljesen felesleges biliztetni. Ugyanis nem attól érik meg a gyerekek idegrendszere, hogy ideje korán biliztetik őket, ez egy teljesen automatikus folyamat. Ha egy gyerek soha nem lát bilit, akkor is szobatiszta lesz abban a korban, amikor is a kisgyerekek átlagosan megérnek a szobatisztaságra és ez 2 és 3 éves kor között van.
Erre a lóra fel ne ülj.
Én is elkezdtem hozzászoktatni 13 hósan, ami annyit takart, hogy megmutattam neki és próbáltam, hohy üljön rá.
Most lesz két éves, és most levettem a pelust, de úgy érzem, hogy a szobatisztaság az még elég messze van.
És az, hogy régen, hogy volt, az is kamu,
simán tévednek 1 éveket a rokonok, mert valaki azt állítja, hogy a gyereke egy évesen beszélt, másfél évesen szobatiszta volt. Lehet hogy volt ilyen a történelemben, de nem ez volt az átlag.
És nálunk a nagyszülők a saját bilijükkel megutáltatták a gyerekkel a bilit, ennyit arról, hogy mi volt régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!