Nyolc éves múlt a gyerekem és még nem tudja kitörölni a popóját, kérhetnék tanácsokat?
Mondjuk tényleg durva, hogy nem tanítottad meg neki, és itt kérsz ehhez tanácsot...még ha ez a gyakori kérdések is :-)
Próbáljátok nedves wc papírral és legyél ott mellette az első pár alkalommal, segíts neki szóban, hogy hogy csinálja. Gondolom te a tiédet ki tudod...na úgy magyarázd el neki.
7,5 éves a fiam, és ő sem tudja, nyugi, nem vagytok egyedül :)
Vagyis saját elmondása szerint tudja, csak utálja. Én pedig nem tudnám órákat otthagyni a vécén ülve azzal, hogy ha ki akar jönni, majd megoldja magának. Hát odamegyek és megcsinálom.
Szóval tanács nincs, inkább csak követem a dolgot :)
Két opció van:
1. Amit a 3-as válaszoló leírt.
2. Vársz. Ha elkezd kamaszodni, úgyse enged már be téged amikor a dolgát végzi...
Szerintem motiválni kellene. Mondd meg neki, hogy létezik a Kaki tündér. Ez a tündér olyan, mint a fogtündér, csak ő nem a fogat, hanem a kakis wc papírt viszi el. Mondd neki, hogy tegye be a párnája alá, és a tündér másnapra egy százast vagy ötvenest hagy ott attól függően, hogy milyen alapos munkát végzett.Arra feltétlenül hívd fel a figyelmét, hogy a tündért nem lehet átverni, mert tudni fogja, ha nem ő törölte ki. Picit macerás lesz minden éjjel kicsenni a papírt, de máshogy szerintem nem lehet ezt már megolddani. Viszont tanácsolnám, hogy 16-17 éves korára azért világosítsd fel.
Nagyon szívesen, örültem, hogy segíthettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!