Hogyan kezdjünk neki a szobatisztaságnak? Kisfiam 2 éves múlt augusztusban, még nem beszél.
Várakozással. Majd ha jelzi előre, hogy kell, akkor lehet kezdeni. Előtte csak idomítás.
Egyébként beszéd nélkül is képesek jelezni. Kislányom 2 hónapja kezdte (ő is augusztusi), egyszerűen szalad a bilihez és lehúzza a nadrágját. Szavakkal nem mondja.
"Hogyan kezdjünk neki a szobatisztaságnak?"
Türelemmel... A fiúk egyébként is később érő típusok :-)
Bili a szobába, valami jópofa játékállatos (nekünk pl. teknős volt, s a páncélja volt a bili fedele :-)
Elmagyarázod neki, hogy abba pisiljen, s ha sikerül, megdícséred.
Kb. két és fél éves korában volt nappal pelus nélkül, de az éjszakai kicsit nehezebben ment.
Megértem, hogy sokba kerül a pelus, de szerintem ne erőltesd - maguktól is eljutnak odáig.
Hidd el, mikor már "nagyok", ők sem szívesen vannak pisis pelusban - élvezik, hogy "nagyfiúsan" bilibe pisilhetnek :-)
Az első kérdésedre azt válaszolnám, ne erőltesd.
A másodikra azt válaszolnám, inkább azzal foglalkozz.
Menj korai fejlesztésre, v. logopédushoz a gyermekkel.
Várd meg a jövő augusztust, amikor 3 éves lesz, akkor majd egyik napról a másikra fog szólni, ha biliznie kell.
Segít, ha pucéron van (kint) és zavarja, ha folyik a lábán ez-az. Akkor hamarabb megtanulja, hogy siessen a bilire.
Kislányom is augusztusban volt két éves. Van egy bili a kádunk mellett, este fürdés elött magátol belepisil,de napközben nem használja. Wc szükitönk is van, de azzal is csak játszik egyelöre,ráül gatyában és ugy tesz mint aki nyom:D
Párszor megprobáltuk h levettem rola a pelust és kérdezgettem kell e pisilni. Mindig azt mondta h nem kell, utána nem sokkal bepisilt. Ugy tünik nem érzi mikor jön és mikor kéne szolni ugyh én nem eröltetem. Majd visszatérünk rá pár honap mulva;) amugy folyékonyan beszél,tudna szolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!