Mi a teendő, ha a pisilés már bilibe megy, de a kakálás nem?
Nálunk pisimanó meg kakamanó lakott a vécében, pontosabban a vécécsésze bal oldalán pisimanó, a jobb oldalán kakamanó. Jókat játszottunk a fiammal, hogy trónolt a vécén, és ha pisimanót akarta megetetni, enyhén balra dőlt, hogy belecélozzon pisimanó szájába. Ekkor pisimanó nagyon boldog volt. A kakinál pedig balra, és kakamanó jól is lakott. Ez sem túl guszta, de nagyon eredményes volt, 2 évesen teljesen szobatiszta volt, a vécébe végezte a dolgát. Nagyon élvezte ezt a játékot.
A kislányom szintén 2 évesen lett pisi-kaki téren is szobatiszta, Vele nem kellett ilyeneket játszani, utánozta a bátyuskáját.
Nálunk még egy valami segített (szerintem): amikor a kisfiam elkezdett ismerkedni a vécével, kidekoráltam a vécé falát, ajtaját angol nyelvű kis oktatóanyagokkal (képek a színekről, hangulatokról stb.) Angol szakos tanár vagyok, pici koruktól tanítgatom a gyermekeimet. Amikor a vécén ült a fiam, egyszerűen annyira lekötötte a figyelmét a sok színes kép (meg mellé az én beszédem, angol nyelvű mondókázásom), hogy elfelejtett problémázni a pisi-kakitémán.
Sokat őrültködtünk! A humor mindig segít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!