Van egy 3 éves kandúr cicám. Már több mint 2 éve ivartalanítva van. És most elkezdett rendszeresen az ágyra pisilni (nem megjelöli, mert elég sokat pisil). Mi ilyenkor a teendő?
Ilyenkor lehet betegség jele, még ha nem is erőlködik. Valami húgyuti, vese, vagy valami egészen más betegség. Orvosnak kéne megvizsgálni.
Ha nem találnak betegséget, alapos takarítás. Sajnos a macskák megérzik, ha valahová már odawécéztek, én így egy egész ágyat cseréltem már le, bár igaz régi is volt.
22 éves vagyok.
Mi is cseréltünk matracot, egyneműt, huzatot, mindenből vettünk újat és mégsem lett jobb. Ma sikerült azokat is összepisilnie, most mosok meg tisztítok mindent.
Az a baj az (első válaszolóval) hogy minek kéne állatorvoshoz vinni?! Ha kiírom a gyakorira hogy tüsszentett a macskám egyből lebombáznak ÁLLATORVOS!!! és közbe lehet hogy semmi baja!
Ez egy ideiglenes korszak a cicádnál Tudom mert három kandúrkám van és mindegyiknél előfordult. Egyik az ágyra másik a kanapára a harmadik pedig tudod hova?A cserépbe!
Ha a macska egyéb tüneteket nem produkál ez NEM betegség jele.
Ilyen dolgokat több esetben csinálhat
1. Valami trauma érte?(Nekem akkor kezdte el,amikor szakítottam a barátnőmmel,akit kedvelt és a csaj elköltözött).
2. Ha az alom nem elég tiszta. (A macska igyekszik tiszta helyre piszkítani)
3. Ha valamiért úgy gondolja,hogy az a hely "másodlagos alom" (ez főleg azután van így,miután a cica már egyszer "kinézte" magának a helyet" és rajta van a szaga.)
4. betegségre akkor gondolj ha van valami egyéb tünet is (sír szegényke,véres vizelet, a vizeletürítés ritmusa megváltozik,esetleg napokig nincs, vagy sír pisilés közben) Ha ez van macska AZONNAL go Dokihoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!