Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van egy 3 éves kandúr cicám....

Van egy 3 éves kandúr cicám. Már több mint 2 éve ivartalanítva van. És most elkezdett rendszeresen az ágyra pisilni (nem megjelöli, mert elég sokat pisil). Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
Az alommal nincs gond, drága, tényleg jó minőségűt használok, minden nap tisztítom, gyakran ki is cserélem. Nem költöztünk el, nem történt semmilyen változás, csak annyi hogy oda pisil. Az almot is használja, nem erőlködik így nem gondolok betegségre. Mit tudnék csinálni a cicámmal?

2012. nov. 29. 15:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Ilyenkor lehet betegség jele, még ha nem is erőlködik. Valami húgyuti, vese, vagy valami egészen más betegség. Orvosnak kéne megvizsgálni.

Ha nem találnak betegséget, alapos takarítás. Sajnos a macskák megérzik, ha valahová már odawécéztek, én így egy egész ágyat cseréltem már le, bár igaz régi is volt.

2012. nov. 29. 15:22
 2/10 anonim válasza:
korod?
2012. nov. 29. 15:40
 3/10 A kérdező kommentje:

22 éves vagyok.

Mi is cseréltünk matracot, egyneműt, huzatot, mindenből vettünk újat és mégsem lett jobb. Ma sikerült azokat is összepisilnie, most mosok meg tisztítok mindent.

2012. nov. 29. 15:47
 4/10 lala6 válasza:
nálunk is volt ilyen egyszer csak abbahagyták természetesen rendszeres rászólás mellett.ha domestost használsz fertőtlenítésre vagy annak rokonait florasept stb.. azokat hagyd abba mert olyan illóanyagokat tartalmaz amik pisilési ingert vált ki a cicáknál.Remélem tudtam segíteni.
2012. nov. 29. 16:59
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Az a baj az (első válaszolóval) hogy minek kéne állatorvoshoz vinni?! Ha kiírom a gyakorira hogy tüsszentett a macskám egyből lebombáznak ÁLLATORVOS!!! és közbe lehet hogy semmi baja!

Ez egy ideiglenes korszak a cicádnál Tudom mert három kandúrkám van és mindegyiknél előfordult. Egyik az ágyra másik a kanapára a harmadik pedig tudod hova?A cserépbe!

2012. nov. 29. 17:28
 6/10 Vicuska87 ***** válasza:
67%
Orvoshoz kell vinni, ez betegség jele valószínű!
2012. nov. 29. 17:28
 7/10 anonim ***** válasza:
56%
Kedves 5ös! Gondolom a tied ivaros kandúr. Az más. Mélyebb részletekbe nem mennék bele.
2012. nov. 29. 17:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha a macska egyéb tüneteket nem produkál ez NEM betegség jele.

Ilyen dolgokat több esetben csinálhat

1. Valami trauma érte?(Nekem akkor kezdte el,amikor szakítottam a barátnőmmel,akit kedvelt és a csaj elköltözött).

2. Ha az alom nem elég tiszta. (A macska igyekszik tiszta helyre piszkítani)

3. Ha valamiért úgy gondolja,hogy az a hely "másodlagos alom" (ez főleg azután van így,miután a cica már egyszer "kinézte" magának a helyet" és rajta van a szaga.)

4. betegségre akkor gondolj ha van valami egyéb tünet is (sír szegényke,véres vizelet, a vizeletürítés ritmusa megváltozik,esetleg napokig nincs, vagy sír pisilés közben) Ha ez van macska AZONNAL go Dokihoz!

2012. dec. 1. 06:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
jaj én is azt hittem hogy nem beteg aztán hugykövesség volt :( sok szenvedésbe és pénzbe került.kb 5000 ft ért kiderül...
2013. jan. 2. 10:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy valamiért haragszik rád ! Például, nem jó helyen van a W.C.-je. A macskák szeretik ha a íw.c.-juk , biztonságot, és privacy-t nyújt nekik. Szégyenlősek ! Tedd a W.C.-t egy sarokba, és legyen eltakarva egy asztallal, vagy fotellal, lehetőleg árnyékban. Legyen legalább kettő.
2013. jan. 6. 04:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!