Mi a teendő? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
1 hónapja születtek kiscicáink, gyönyörű szépek, szaladgálnak mindenfelé, viszont akárhogy kenegetjük a szemeiket kamillateával, a gyulladás nem múlt el. Az egyiknek nagyon gázos már, gondoltuk hogy kiscicáknál ez még elmegy, de annak az egynek nagyon csúnya már a szeme, viszont az állatorvos most elméletileg szabadságon van, és a környékünkön nincs másik orvos, autónk pedig nincs, nem tudunk sehova menni a cicával.
Nos, a macska szemének a fehér része teljesen be van vérezve, és nagyon be van gyulladva, nem tudom másképp mondani, olyan mintha be lenne neki dagadva. Nem tudom, mit csináljak vele? Félek hogy szegényke el fog pusztulni.
Van valami házi gyógymód erre?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat! :)
A saját tapasztalatomat tudom leírni. Ami kamillával nem javul oda állatorvos kell.
Fogod a macskát, beteszed egy hordozóba, ha nincs egy karton dobozba, felszáll a buszra, vonatra és elviszed az orvoshoz.
Másik tanács: ivartalanítani kéne az anyamacskát ezután, mert hamarosan újra teherbe eshet.
A kamilla nem minden szem-problémára megoldás mivel nagyon szárítja a szemet és van olyan cica akinél ettől az történik mint amit leírtál, sőt velem is ez történik pl. ha kamillateával érintkezik a szemem, olyan vörös lesz a fehér része mint a franc, felduzzadnak a szemhéjaim és baromi kellemetlen érzés hogy annyi nedvesség alig marad a szememben hogy pislogni tudjak, beduplázza még az addigi bajomat is.
Állatpatika tényleg a mostani opciód ha nem tudsz orvost elérni, ott megmondják mit vehetsz ami használni is fog.
Off:
Szintén szaporított perzsát lehet venni 10-20ezer Ftért. Úgy tűnik ennyit megért nektek, hogy ellessétek az állatot, komoly ismeretek nélkül, mint ahogy a kiderül, sőt orvos sincs biztosítva nekik. Bevállaltátok, hogy hajlamos lesz számos betegségre, mert nem volt időben ivartalanítva.
Egy macskára havonta több, mint 10-20ezret kell majd költeni, főleg, hogy nincsenek tesztelve betegségek ellen, nem ezen kellett volna spórolni.
Vagy vettetek volna magatokhoz mentett házi macskát, ők egészségesebbek, mint a szaporított macskák.
És azt nem írtad, hogy perzsa, nekik amúgy is kényesebb a szemük, megfelelő kezelés kell nekik.
Megnyugodhatsz, mert a macskák havonta látogatják az állatorvost, csak az orvos pont most ment el szabadságra, én meg nem vagyok annyira pofátlan, hogy a pihenése közben is ezzel zaklassam őt. A perzsa macska teljesen ápolva van, egészséges és akivel párosítva volt, az is az, mivel általában együtt visszük őket az orvoshoz. Ezért gondoltuk hogy nem lesz baj, ha esetleg születnek kiscicák. Az előző pár cicánál akik születtek semmi probléma nem volt, (igen, volt már egy "adag" kiscica), odaadtuk ajándékba egy kislánynak őket, mivel csak kettő született. Akkor eldöntöttük hogy ivartalanítjuk őket, de szólt a két testvérem, hogy nekik is kéne macska, és én kérek elnézést hogy nincs nekik 30 ezer forintjuk egy ilyen cicára. (megnéztük, ennyibe kerülne ha megvennék) Ezért születtek ezek a cicák, és csak itt volt a probléma, hogy az egyiknek gyulladt a szeme, a másiknak már kezd elmúlni.
Én igazán kedvesen írtam ki a kérdést, de nem értem miért kell lehurrogni. Mi akartuk a kiscicákat, havonta ellenőriztetjük, hogy minden okés-e velük, erre idejön egy valaki és azt mondja, hogy én mit képzelek magamról, hogy mertem ilyet tenni... Én csak annyit kérdeztem, nem e tudtok valamit, amivel segíthetek nekik addig, amíg az orvos vissza nem jön. Másra nem voltam kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!