Régen szobatiszta már, mégis az alváshoz ráadott pelusba már ébren belepisil - volt másnál ilyen?
1-es! Szerintem nem azt írta a kérdező, hogy ahányszor kijött alvás előtt (négyszer), annyiszor be is pisilt, hanem, hogy az elalvás előtt már megtöltötte a pelust, feltehetően egyszer pisilte tele.
Én kipróbálnám, kérdező, hogy pelus nélkül elaltatom vagy magától alszik el, aztán, ha mélyen alszik, visszacsempészed rá a pelust. Ha lefekvés előtt pisil, biztosan nem fog bepisilni az ágyba az idő alatt, amíg el nem alszik.
Az én gyerkőceim közül a fiam már éjjelre is szobatiszta, nem kell pelus. Lefekvés előtt pisi, aztán elalvás után pár perccel olyan mélyen alszik, hogy még arra sem ébred fel, amikor átviszem az ágyába (ha néha a nagyágyban alszik el meseolvasás közben).
Egyébként a te kisfiad hogy alszik el? Magától, egyedül bent a szobájában? Nem lehetséges, hogy fél a sötétben, azért pisil be, és azért járkál ki olyan sűrűn?
Nem tudom, nalatok hogy van, de elmesélem a mi esetünket.
A fiam szintén nappalra már szobatiszta volt, de szinte várt arra, hogy ráadjuk a pelust este, mert lusta volt kimenni a vécére. Soha nem ébredt száraz pelussal, mert tudta, hogy rajta van. Sokszor meg is kérdezte, hogy "van rajtam pelus", aztán már ment is bele a pisi. Ha erre alapoztam volna, sosem veszem le róla éjjel a pelust.
Egyszer viszont azt mondta, hogy a barátai sem alsznak már pelusban, és ő sem akar. Lényegében átmenet nélkül éjszaka is szobatiszta lett, mert már rég képes volt rá, csak nem akart, mert kényelmesebb volt.
Egyszer próbáld meg, de előtte mindenképp tudasd vele, hogy nem lesz rajta pelenka, figyeljen oda rá. Vegyél neki vizhatlan lepedőt, akkor nincs semmi gond, ha mégis bemegy.
2-es vagyok.
Azt tanácsoltam, hogy aludjon el pelus nélkül (legyen tudatában annak, hogy nincs rajta pelus), és amint mély álomba szenderült, ráadod a pelust, hogy éjjel ne pisilje tele az ágyát.
Szval ne erőltesd a pelus nélkül alvást, erre még nem ért meg, viszont arra már igen, hogy amíg ébren van, nem pisil be. Szval pelus nélkül aludjon el, aztán ráadod, ha mélyen alszik.
Szia, nálunk ugyanez a helyzet (4,5 éves, fiú). De itt 6 éves koráig ezt normálisnak veszik (nem Mo-on élünk).
A lányom 2 éves szülinapjára nappal és éjszaka is pelus nélkül volt már, a gyerekek különbözőek, nem biztos, hogy valami rendellenesség van mögötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!