3 éves Kisfiam csak pelenkába hajlandó kakálni hogy szokathatnám le róla?
ismerős helyzet, adj neki pelenkát ha kéri, magától elhagyja majd, és ha egyedül akar lenni teljesen érthető, hiszen ezt felnőttként is szeretjük egyedül intézni
ne aggódj, rendben van a kisfiad
Na, nálunk ez úgy megy, hogy nem is szól, nem is kéri a pelust, de visszatartja lefekvésig, vagy reggelig, és akkor kakil a pelusba. Ha véletlenül pont rányitok, pánikfejjel kiküld a szobából. :D
Lövésem sincs, hogy lehet erről leszoktatni, de bízom benne, hogy érettségi előtt összejön...
én azt csináltam hogy:nézd itt van még 3 pelus ezeket elhasználhatod-de ha elfogynak utána már nincs mert ügyes nagyfiú vagy már. de cserébe kiválaszthatunk egy szép wc szűkítőt,vagy bilit.
éa ahogy fogynak a pelenkák azt jelezni neki hogy már csak ennyi és ennyi (ha több időt akarsz neki hagyni akkor nem muszáj 3ról indulni) a lényeg hogy lássa mennyi ideje van még. és ha elfogyott legyél határozott és ne adj neki többet,viszont jutalmazd valamivel ha sikerrel jár.
Ne eroszakoskodj vele semmikepp, az nem fog jora vezetni. Turelem.
A 46%-os pedig csak az oldal szinvonalat rontja minden valasznal, nem kell komolyan venned;))
Sehogy. Le fog szokni róla magától. Nálunk majdnem egy évig tartott ez a korszak, de egyik pillanatról a másikra ráült a vécére és mint aki mindig is ezt csinálta volna, belekakilt.
És láss csodát, még visszamaradott sem lett.
Úgy látom, ezen majdnem minden kisgyerek átmegy. A lányom már régen szobatiszta volt éjszakára is, de kizárólag pelusba akart kakilni. Aztán egy nap - 3,5 évesen - hazajött az oviból, elkérte a bilit, és onnantól csak abba kakil. Hogy mi történt hirtelen? Fogalmam sincs.
Nem voltam vele erőszakos, nem vontam meg tőle a pelenkát, viszont mondogattam neki gyakran, hogy "látod, x barátod már a bilibe kakil, neked is kell igyekezned, mert a nagy gyerekek már nem használnak pelust. Az babáknak való."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!