Egy 5 éves kisfiúra vigyázok, aki még a mai napig pelenkába kakil! Nem mer a wc-re ülni, fogalmam sincs, mi a félelem oka! Van valakinek valami támogató ötelete? Mit tegyek?
Ha gyakran vagy vele, tudod enyhíteni a félelmeit, bár ez a szülőknek könnyebb lenne.
Nálunk 3,5 éves korban egy rota fertőzés után volt visszaesés. Lánykám félt a fájdalomtól, amit a felmart popsi okozott, és hiába jött rendbe a bőre, a félelem maradt. Legalább tudtuk az okot, hogy miért tartogatja a végtelenségig, és miért megy végül a bugyiba.
Két dolgot tettem:
- Bár kicsit gusztustalan, de nyitva hagytam a WC ajtót, ha benn voltam, és onnan beszélgettem vele. Megfogalmaztuk a problémáját, hogy van fájós kaki, amikor beteg valaki, meg van a nem fájós kaki, amit szabadon kell engedni, ha jönni akar.
- Bevetettem a Klotyómanót,aki roppant éhes, és nagon várja a kakit. Eleinte a bugyiból borítottam a cuccot a WC-be, közben szinkronizáltam a Klotyómanót.
Soha nem szidtam meg, ha baleset volt, nem csináltam amúgy sem állandó témát a dologból.
Majd egy hónap kellett, hogy visszaálljon. Azóta is eteti a Klotyómanót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!