Hogyan tovább? Már zavarja a dolog, de mindig csak utólag - mit tehetek?
Semmit ne csinálj, már halad a folyamatban előre azzal hogy zavarni kezdte, hagyd magától eljutni odáig, hogy nem is kér pelust. Esetleg időről időre próbálhatod finoman motiválni (válasszon új bilit, alsógatyát, matricát, versenypisilés apával, stb.), ha nem nyitott a dologra, pár hétig szüneteltesd a témát, majd ismét finoman lehet puhatolózni....
Szerintem kár alsógatyás napokat tartani, ha olyankor _mindig_ bepisil, ez még hátráltathatja is a folyamatot a kudarc miatt.
Tudom, nehéz elhinni, de ha nem erőlteted, akkor egyik napról a másikra lesz szobatiszta, és sokkal gördülékenyebben, lazbban.
Nálunk bevált a lépcsős wc szűkítő. Ezzel egyedül is képes vécézni a 3 éves fiam.
Lehet hogy nálatok is beválna bili helyett?
Ja, és állva is imád pisilni. Mindig céloz, hogy a "golyókat" (wc illatosító) pisilje le, mert az olyan izgi.
Pisilt már valaha bilibe/wc-be?
Az én kisfiam márciusban múlt három éves, és csak egy hónapja hagyta el a pelust. Abszolút érett lett volna rá már hamarabb is, tehát sem fizikai sem agyi érettségbeli akadálya nem volt, hogy nem korábban lett szobatiszta. Ráadásul textilpelust használtunk, ekkora gyereknél már nem kis csomag volt a popóján, mégsem zavarta. Neki nem egyszerűen megérni kellett a dologra, hanem meg kellett hoznia ezt a döntést, már tudatosan, nagyfiúként, azelőtt meg is mondta, hogy nem akar bilibe-wc-be, és kész. Pedig már legalább egy éve simán vissza tudja tartani pl. fürdés végéig, tavaly nyáron is simán kiszállt a kismedencéből, hogy inkább a fűbe menjen a pisi.
Én is kétségbe voltam esve, mert idén már másodszor írattam be az oviba, mi lett volna, ha még idén szeptemberre sem tudunk kezdeni.... de érdemes volt várni, mert így a világ legtermészetesebb dolgaként kezeli az egészet, kaki is azonnal ment a bilibe, csak alváshoz adok még rá pelenkát, de remélem, hogy legalább a nappali alvásnál hamarosan az is lekerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!