Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Érdemes elkezdi nevelni a...

Érdemes elkezdi nevelni a szobatisztaságra 10 hónaposomat?

Figyelt kérdés
Tudom nem másokat kell nézni, de akikkel szültem azok babái már bilizgetnek. Számomra ez annyira elképzelhetetlen hiszen önállóan nem járnak, nem beszélnek ezek a gyerekek. Nem szeretném,ha lemaradnánk. Szóval mikor és hogyan érdemes neki kezdeni?

2016. ápr. 19. 15:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy más a 10 hónapos gyerekét ráülteti a bilire, még nem jelenti, hogy az ő gyereke elindult a szobatisztaság felé vezető úton. Csak azt jelenti, hogy a gyerek tud ülni.
2016. ápr. 19. 15:44
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor kezdtem bilire szoktatni, amikor már 2-3 hónapja magától jelzett peluscserére. Ezt úgy kell elképzelni, hogy vagy engem cibált oda a pelenkázóhoz, vagy csak odajött hozzám és elkezdte mutogatni a pelust, vagy ha épp másnál voltunk, akkor magától kivette a popsitörlőt, pelust, krémet és hozta hozzám.

Ez 14 hónapos kora körül kezdődött, így 1,5 éves korától kezdtük szobatisztaságra nevelni.

2016. ápr. 19. 17:28
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
2,5 éves lányommal most kezdtem beszélgetni a biliről. Nem érdekli. Nem erőltetem. Majd. Minden gyerek szobatiszta lesz, így nem aggódom :-)
2016. ápr. 19. 18:14
 14/26 anonim ***** válasza:
Itt azért a többség nem nagyon tud olvasni. Senki nem írta, hogy akkor a 10 hónapos szobatiszta attól, hogy reggelente belekakil a bilibe. Csak azt írta a kérdező, hogy bilizgetnek. Van egy ilyen iskola is, nyilván mindenki a saját igazáról van meggyőződve.
2016. ápr. 19. 18:45
 15/26 anonim ***** válasza:
14. tudunk olvasni... én konkrétan a saját tapasztalatomat írtam le,és azt,hogy bizony rengeteg olyan anyuka van,aki konkrétan közli,hogy a 10-12 hónapos gyereke "szobatiszta" lassan ír olvas beszél.. az ilyen totálisan hiper- szuper gyerekektől,illetve azok szüleitől ver ki a víz. Az elfogultságnak,és az ostobaságnak határa nincs...
2016. ápr. 19. 18:52
 16/26 anonim ***** válasza:

Van egy rokonunk, ő amióta ülni tud a kislánya, azóta biliztette, ez olyan 7 hónapos kora volt, büszkén tette fel az internetre is a bilizős képeket, hogy mi már bilizünk. 3 éves kora előtt 2 héttel lett a kislánya szobatiszta, a kisfiam, akit nem biliztettem, hanem amikor láttam rajta az érettség jeleit, akkor vettük elő a bilit, ő 2 és fél éves kora után lett szobatiszta.:) Szóval ennyi értelme van. Lehet villogni vele a közösségi oldalakon.:)

Az előttem szólók meg már mindent leírtak.

2016. ápr. 19. 19:52
 17/26 anonim ***** válasza:

hogyne lenne értelme! egy csomó pelust megspórol a biliztetéssel az ember.

a gyerek akkor lesz szobatiszta, ha jelzi az INGERT, és képes rövid ideig visszatartani is. az, hogy zavarja a koszos pelus... hát zavarta 2 hetesen is a gyerekemet...

7 hónaposan kezdett bilizni, 13 hónaposan kezdtünk mosható pelust is használni.

2 éves kora körül visított, ha csak szóba hoztuk a bilit, 2,5 évesen egyik napról a másikra szobatiszta lett, kb 2 hét múlva ágytiszta is.

szóval a biliztetésnek igenis van értelme. spórolás, és kevesebb szemét termelése.

2016. ápr. 19. 21:53
 18/26 anonim ***** válasza:

Na, az utolsó leírta elő példát, hogy miért felesleges.

El lehet tölteni az időt csomo felesleges dologgal is, mindenkinek szíve joga. De mennyivel értelmesebb a korának megfelelően foglalkozni játszani a babával, minthogy odaszögezni a gyereket egy órára a bilire, majd utána a Facebookra feltölteni a remekül sikerült fotókat.

2016. ápr. 19. 21:56
 19/26 anonim ***** válasza:
Vagyis a 16-os
2016. ápr. 19. 21:57
 20/26 anonim ***** válasza:

17-es, ha 7 hónaposan kezdted biliztetni, es 2,5 évesen lett szobatiszta, akkor tényleg sok értelme volt. :-)

2,5 év nem rekord, a legtöbb gyerek 3 éves koráig szobatiszta lesz, nem tudtad? Sőt, olyan is van köztük, aki 2,5 éves koráig még bilit sem látott.

2016. ápr. 19. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!