Bilire szoktatás. Ki hogyan kezdte? Fiam 15 hónapos.
Meg boven raersz, egy 15 honapos meg agyilag nem erett ra.
Majd 2 evesen
Majdnem 3 évesen, egyik napról a màsikra lett szobatiszta. Semmit nem erőltettem, nem ültettem időközönként bilire.
Mindig kìsért a wc-re, kérdezte hogy mit csinàlok, rengeteget beszélgettünk, annyi motivàció volt, hogy sokszor emlegettem neki, ha nem vesszük le a pelust, nem mehet még oviba. Azt pedig nagyon vàrta. Sokszor kérdezgettük, hogy akar-e ő is bilibe vagy wc-be pisilni-kakilni, mint a nagyok, lehúzza-e a wc-t. Ha sikerült valami, taps volt, ujjongàs meg ajàndék gumicuki. Ha nem akart, akkor viszont nem ültettem rà. Ha làtszott rajta az inger, akkor kérdeztük, hogy megy-e wc-re.
Akkor érdemes elkezdeni, amikor màr ér ti az ingert, és valamennyire tartani is tudja a pisit-kakit. Az nem szobatisztasàg, ha épp elkapod, amikor pisilne, és gyorsan a bilire teszed, ahogy az sem, hogy addig ülteted rajta, amìg nincs produktum.
Ràértek jövő ilyenkor próbàlkozni, addig maximum legyen elöl a bili, és beszélgessetek.
19 hónaposom van. Egyrészt nagyon sokszor jön utánunk a wc-re és mindig elmagyarázzuk neki, hogy mi történik ott, másrészt hónapok óta napközben sokszor megkérdezem, hogy van-e kaki a pelusban (főleg, ha érzem is).
Emellett én nem bilit, hanem wc szűkítőt vettem, hogy kapásból azt szokja. 2-3 hónapja már ráültettem párszor, de láttam rajta, hogy még idegen számára, így hanyagoltam. 1-2 hete újra elővettem (néhány kaki után egyből jelezte, hogy történt valami pelus tájon) és kipróbáltuk olyan időben, amikor általában van produktum és sikerült is neki, amiért nagyon megdicsértem és együtt örültünk, de egyelőre ennyi, nem ültetem rajta naphosszat (ráadásul nem is mindennap próbálom), ha pedig nem jön semmi, kb. 5 perc után befejezzük a próbálkozást.
Egyelőre még én is éretlennek tartom rá, így csak ismerkedésképpen vesszük elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!