Ti hogyan szoktattátok bilire vagy wc-re a babátokat?
Tudom hogy nincs varázs-recept erre, minden eset más és más.
23 hónapos a lányom. Itt a jó idő, levettük a pelust.
Az első nap mindent mindenhol összepösszepisilt.:) A második nap már szólt előtte vagy utána. A harmadik napon pedig wc-re ült (bilit nem szereti). Majd valamiért nem akart wc-be kakilni és rá két napra már pisilni sem, inkább visszatartja. Gőzöm sincs mi történt. Nem szóltunk rá vagy hasonló.
Vettünk egy lépcsős wc szűkítőt. Most újra ki-ki jár pisilni.
Ha bugyit adok rá nem szól (korábban ez nem volt probléma), ha megkérdezem kell e pisilni azt mondja nem. Majd bepisil.
Pelenkát nem akar felvenni. "Kicsit" tanácstalan vagyok. Már lassan 3 hete próbálkozunk. Tudom türelem kell. Csak nem értem ezt a hirtelen visszaesést.
Vagy ez normalis?
23 hónapos? Vagyis 1 hónap és 2 éves lesz? Az a korosztály minden, csak nem baba....
Szerintem várj jövő tavaszig, nyárig, semmiről nem leszel elkésve akkor sem.
Van bugyipelenka is, ha a simát nem tűri el magán.
Nincs semmi praktika.
Tudod kik praktikáznak? Akik azelőtt foglalkoznak a szobatisztaság gondolatával, mielőtt a gyerekük megérik rá. Ha egy gyerek megérik rá, akkor nincs semmi praktika. Leveszed a pelenkát és a gyerek, mielőtt kell neki pisilni vagy kakilni, szól, hogy kell neki, majd pedig elintézi a dolgát a bilibe vagy a wc-n. Nálunk is ez volt. Nem kellett heteket foglalkozni a szobatisztasággal, 2 nap alatt lett az. Mert megvártam, mire megérik rá. Mondjuk nem is 23 hónaposan történt meg. A fiam is szeptemberi, 2 évet töltötte szeptemberbe, akkor nyáron próbálkoztunk 1-2 napot, mivel ő szólt, hogy kell, érezte, viszont abba a pillanatban már jött is neki, tehát nem érezte még időben az ingert, plusz még nem tudta visszatartani, így visszaadtam a pelenkát és nem sikerült, így hagytam a fenébe, majd következő nyáron, júniusban lett szobatiszta 2 nap alatt, vagyis akkor már ha hónapokat számolunk, akkor 3 hónap múlva lett volna 3 éves. 1 hónappal a nappali szobatisztaságra rá pedig éjjelre is azt lett. Tehát még 3 éves sem volt és már éjjelre-nappalra egyaránt az lett.
Szerintem még nem érett meg teljesen a lányod rá. Várd meg még teljesen megérik és majd rájössz, hogy semmilyen praktika nem kell. Közel van hozzá a lányod, de ez még nem az, amikor is teljesen az. Add vissza rá a pelenkát, hagyd te is egy darabig a témát és amikor már biztosan az lesz, akkor meg vedd le és hidd el, hogy egyből az lesz, nem kell heteket szenvedni.
Nincs sehol kikötve, hogy 2 évesen már szobatisztának kell lennie egy gyereknek! A többsége a gyerekeknek 2 éves kora után lesz amúgy szobatiszta. És orvosilag pedig 3 éves korra kell annak lenni, addig meg van még 1 évetek.
Köszönöm a válaszokat.
Egy olyan kérdésem lenne még: visszaadtam rá a pelenkát, de közben szól, hogy pisilni kell. Olyankor levesszük és megy egyedül pisilni. Azonban ha bugyi van rajta, akkor nem akár szólni.
Most folytassam vagy sem, amit elkezdtünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!