Hogy szoktassam át a bilire?
Szerintem érdemesebb a kakival kezdeni, azt jobban látod, hogy mikor jön, rá tudod ültetni, együtt várjátok, társítasz hozzá valami hangot.
Annak örülni, hogy a szőnyegre pisilt, tényleg nem volt nagy ötlet. De egy alkalomból még nem lesz szokás, ne aggódj.
Lehet, hogy valóban nem érett még rá. De adjak rá pelenkát?
Mégis mi lenne rajta? Nem szalma van alatta!
Szerintem is próbálkozzatok a kakival, a székelési ingert valahogyan könnyebb felismernie a gyerkőcnek, ráadásul nem is pottyan ki olyan gyorsan, mint ahogy kicsorog a pisi, tehát van idő szépen kényelmesen bilire ültetni, alaposan megdicsérni. A fiam szinte napra pontosan kétévesen lett szobatiszta, a kakit az első pillanattól kezdve jelezte, mondta. A pisi sem ment be, de egy pár hónapig nekem kellett kérdezgetnem, most 2,5 éves, és kb. 1 hónapja szól, ha pisilnie kell.
Mi lenne, ha hagynátok a bilit és a vécébe próbálna kakilni? Tiszta lappal indulnátok, elfelejtenétek a rossz rögzüléseket, nincs szőnyegre pisilés, bilizés, hanem ha kaki jön, irány a vécé. Hátha tetszene neki. Persze, ha nem, ne erőltesd! A fiam például sikítva menekült, ha meglátta a bilit, a vécét azonnal.elfogadta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!