Hogyan szoktassam rá fiu gyermekem a bilire?
Szerintem egyszerűbb ha nem szoktatod bilire hanem állva pisilteted azonnal.
Én az elején nem kérdezgettem hanem jó 2hétig másfél-két óránként megpisiltettem, utána már szólt, hogy kell neki. Megtöröltem a kukiját, most már ő törli magának.
Ha nagyon nem szeretne állva pisilni akkor bilire ültetés után ellenőrzöd, hogy lefele áll-e a fütyije és nem fogod hanem csak felűről tartod az ujjaddal. Remélem érthető volt :)
Akkor még ne kapkodj.
ráér még :)
– Nem kell hátrahúzni
– Megtörölni se kell (eddig se törölte meg senki és ilyen kicsi korban amúgy se marad benn semmi; idősebb korában meg majd megtanulja kezelni az utolsó csepp problémáját magától is)
(a „kell” szót mindkét esetben tessék a szó szoros értelmében érteni: nem kell, egyéni ízlés dolga a dolog, bár valószínű, hogy tök felesleges hajcihő az egész és egyébként fiziológiailag szükségtelen)
– bilin/vécén ülve nyilván lefele nézzen a kuki, különben nem rendeltetésszerű az illemhely használata :)
– ha mindjárt állva pisiléshez szoktatod, az lehet, hogy jobb (ahogy fent is írta már valaki más)
Én is köszönöm a válaszokat!
Viszont hogy lehet 2 óránként pisiltetni, ha nem akar? Úgy értem, honnan tudod, mikor próbálkozz a pisiltetéssel, amikor eredmény várható? Én próbáltam ébredés után csontszáraz pelusnál, de nem akart...
Kezdő fiús anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!