Soha nem lesz szobatiszta? El vagyok keseredve :- (
31 éves vagyok, amikor mi ovisok voltunk, senkin nem volt már pelenka, pedig volt, aki 3 éves kora előtt már ovis volt, egy kislány pl. 2,5 évesen már járt, ő a dadus unokája volt és hozta magával minden nap. Ő sem volt pelenkás. Csak egy kisfiú pisilt be néha dacból, meg be is kakált, na de vele súlyos gondok voltak.
Nagyon károsnak tartom a mai felfogást, h az ovis korú gyereken legyen még pelenka, meg hogy nem érett még rá....Lassan oda jutunk, h az elsős-másodikos gyerekeken is pelenka lesz még és megmagyarázzák, h nem érettek még a wc-zéshez.
Egy 3 évesnél már nem erőltetés, ha anyuka leveszi róla a pelust, hagyja, hogy bepisiljen párszor, h érezze, milyen az a pisilés fizikailag, h van egy inger és aztán a pisis meleg, lecsorog a lábán, vizes lesz a nadrágja, az hideg...hagyni kell, hiogy a kicsi maga jöjjön rá, miért is van feltalálva a WC. Pelenkában ezeket nem lehet érezni, ott bemegy a pisi, egy anyag felszívja és zselészerű anyaggá alakítja azonnal.
"harminc évvel ezelőtt nem három négy éves korban lettek szobatiszták a gyerekek, ahogy én sem..., mert én másfél éves voltam."
Es az a generacio tele is van csupa frusztralt, szenvedelybeteg, boldogtalan, sikertelen, onbizalomhianyos, vagy egyeb psziches betegsegekkel/hianyossagokkal kuzdo emberekkel. Egy totalisan beteg generacio.
Biztos az volt a jobb?
Koszonom szepen a sok valaszt. Mindenkinek zold kezet adtam.
Soha nem volt eroltetve a bilizes, tavaly nyaron, amikor elmult 2 eves, akkor probalkoztam eloszor a bilivel, de nem ugy hogy levettem rola a pelenkat. Estenkent furdes elott pisilt a bilibe es volt ovacio meg orom.
Most nyaron, mikor elmult 3 eves, probalkoztunk eloszor a nyaralonkban, hogy levettuk rola a pelenkat. Volt hogy belepisilt, de leginkabb bepisilt es nezett magan vegig, hogy bepisilt. Csereltuk az alsonadragot es mondtuk neki hogy szoljon ha pisilnie kell.
A kakinal hoztuk a bilit amikor lattuk hogy kezdi nyomni, de uvoltott amikor levettem a nadragot rola, es nem kakilt amig vissza nem adtam a pelust.
Tegnap este itthon levette a pelenkat es magatol belepisilt a nappaliban az odakeszitett bilibe. Oromoda, rajongas, utana raadtam egy alsonadragot. 20 perc mulva belepisilt, es utana szolt hogy pisi, takarithattam a padloszonyeget :-(
Valamelyikotok irta, hogy nem volt pelus a kicsin, es 2 ora mulva szolt neki hogy nem kell pisilnie? Nekem ez a 2 ora furcsa, lehet hogy szervi baja van a kisfiamnak, o akarhanyszor levettem rola a pelenkat es pisilt, utana fel oran belul meg legalabb haromszor bepisilt, kb. 10 percenkent. El sem tudom kepzelni hogy lesz igy szobatiszta, akarhova elmegyunk autoval, 10 percenkent meg kell allni pisilni?
Probalok nem frusztralt lenni, de egyre kevesbe megy :-(
Tavaly nyaron meg nem voltam az, pedig anyukam mar ket eve is eroltette a bilizest, de akkor meg hatarozottan nemet mondtam, amikor 1 eves mult juniusban a kisfiam. Harman vagyunk testverek, anyukank allitasa szerint mindharman masfel evesen szoba- es agytisztak voltunk, mert 1 evesen elkezdett biliztetni minket. Tudom hogy ez tulhaladott nezet, ezert is nem engedtem neki hogy 1 evesen biliztessem a kisfiam. De tavaly nyaron mar probalkoztunk, es iden is. Ha eppen olyan kedve van akkor bilibe pisilt, de leginkabb bepisilt es nem erdekelte.
Nem mas miatt vagyok mar frusztralt, hanem tenyleg ugy gondolom hogy itt az ideje hogy szobatiszta legyen, de semmi hajlandosagot nem mutat ra a kicsi :-(
Ma kakilt reggel, es lemostam a feneket es uj pelenkat adtam ra, aztan kb. 2 ora mulva megint kakilt, de folyosat, es nem is szolt hogy kakis es par perc alatt szetfolyt is kifolyt a pelenkan es a nadragon, es teljesen budos a kanapenk, nem tudom kiszedni a szagot :-( Nem tudom mit csinalnek ha pelenka nelkul csinalna ezt az agyon vagy a szonyegen.
Utolós, ugye azt azért elfogadod, hogy nem mindenki szeretné 6 éves korig húzni a szobatisztaságot, mint ti? Oké, a te gyerekedsnek valami baja volt, de egy egészséges gyerek nem törik össze bele, ha 2-2,5 évesen szobatiszta lesz:)
Hihetetlen, mit össze hablatyoltál itt arról, h a gyerek összetörik, ha látja, h anya takarít, hogy ez miatta van...tejóistennn:D Akkor ennyi erővel tisztába sem szabad tenni, mert a abba is tönkre fog menni a gyerek, hogy anyának most miatta kellettt visszafordulnia az ajtóból indulás előtt. Meg kanalat sem szabad a kezébe adni, az is erőltetés, hagyni kell 6 évesen is cumisüvegezni, nehogy belebetegedjen lelkileg a gyerek, h anyának a maszatolás után konyhát kellett takarítani miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!