Már majdnem három éves a fiam és még mindig nem szobatiszta. Teljesen el vagyunk keseredve. Mit tegyünk?
Még eddig soha nem szólt, hogy kakálni kell neki. Pisilni még rávettük ha elé tettük a bilit. Nem is tudom, hogy mi a probléma és nem tudjuk, hogy mit csináljunk. A gyerek nagyon értelmes, állandóan kérdez, mindent vitat. De a szobatisztaságnál nem tudunk előrébb lépni. Bár csak már az volna a baj, hogy néha bepisil vagy bekakál. Remélem nem valami szervi baja van.
Azzal is próbálkoztunk, hogy elmagyaráztuk neki, hogy addig nem mehet óvodába amíg bepisil és bekakál. Erre az volt a válasz, hogy csak akkor mehet óvodába ha bepisil és bekakál. Még azt el kell mondanom, hogy rendkívül makacs természetű. És ráadásul ha valami nem úgy sikerül ahogy szeretné azonnal sírni kezd.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit csináljunk?
Nyáron a kertben pelus nélkül, de alsógatyában játsszon. Ha bepisil/bekakil, ne siess kicserélni. Kicseréled, de nem rohansz vele... Csak szépen, ráérősen, "majd mindjárt, rögtön".
Rájön, hogy ez nem is olyan vicces...
Nálunk az vált be, hogy egy időre jegeltük témát. Tabutéma lett, soha nem hoztuk szóba, nem piszkáltuk, hogy na, mi lesz már.... Nagyszülőknek sem volt szabad előhozni a bili-témát.
Annyi volt csak,hogy ugyanúgy szem előtt volt a bili, mint előtte.
Ahogy ezt bevezettem, rá kb. 1 hónapra teljesen magától kérte a bilit, és azóta csak oda pisil. Szinte még baleset sem fordult elő, lassan már 1 éve ennek.
Szerintem érdemes lenne ezt a taktikát kipróbálnotok. Nem hiszem, hogy szervi baja lenne a fiadnak, csak egyszerűen már tele van a puttonya a témával, és ő így sztrájkol. Lányomnál is éreztem valami dac-félét, olyan feltűnő érdektelenséget, és tudtam,minél jobban erőltetném a dolgot, ő csakazértis ellenállna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!