Mikorra "kötelező" éjszakára is szobatisztának lennie egy gyereknek?
Szerintem az, hogy neha bepisil az meg elfogadhato, de, hogy be is kakil sz durva...
azt probaltad, hogy ejjel felkelted, hogy pisiljetek? Gondolom igen. En megkerdeznem a haziorvost, hogy hova forduljak ezzel.
Részvétem, ismerem milyen érzés. Nem tudom mi a normalis de van akinek kb 20 év felett oldódik meg az ejszakai ágyba vizelés.
Orvos se biztos, hogy tud segiteni, de azert kerdezd meg.
Egy biztos és talán ez a legfontosabb: a gyerek nem tehet róla, egy pillanatig se hibáztasd mert csak rosszabb lesz.
Az éjszakai szobatisztaság hat éves korra elvárás, az egészségügyi kiskönyvben is így van benne.
Jó ismerősöm a Heim Pál mentálhigieniás osztályán pszichológus, mondja hogy sokszor hozzájuk 4-5 éves gyerekeket, hogy még éjszaka nem szobatiszták. Ha más probléma nincs a gyerekkel, akkor ők sem foglalkoznak ezekkel az ügyekkel, csak megmondják a szülőnek, hogy adjon rá éjszakára pelenkát és ne erőltessen semmit.
" azt probaltad, hogy ejjel felkelted,
hogy pisiljetek?"
Ezt nem tartom jo ötletnek. Pont olyan mint fogfájást egy marék fájdalomcsillapitoval kezelni. Fájni nem fog, de a megoldas a fogorvos. Ugyanigy nem megoldas az éjjeli zargatás: jókor ébresztve termesztesen mukodik, de nem jo.
" Miért durva éjjel felkelteni, hogy
pisiljen? Meg tudnád magyarázni?"
Mert ez csak tüneti kezelés. Semmire nem jó. Ráadásul se a szülő se a gyerek nem alhat soha nyugodtan. Holott 10-bol 9x semmi baleset nincs. A gyerek szervezetét meg arra neveli, hogy pl minden éjjel 2kor pisilni kell. Ez nem megoldas, de tüneti kezelésnek működhet. Mint a fajdalomcsillapito a lyukas fogra...
Azért gáz éjszaka felrázni pisilni,mert senki sem szereti, ha éjszaka közebén felzavarják, főleg akkor, ha ez napi rendszerességgel történik. 4 éves gyereket egyáltalán nem gáz éjszaka pelenkázni, nem kellene állandóan megzavarni az álmát.
A másikat egyik előző leírta: rászoktatja a gyereket, hogy éjszaka felkejen pisilni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!