Hogyan kezdjem el az éjjeli szobatisztaságra nevelést?
Figyelt kérdés
2,5 éves nappalra teljesen szobatiszta.el szeretném kezdeni az éjjeli pelusról szoktatást.hogyan kezdjek neki?2015. ápr. 1. 09:39
1/7 anonim válasza:
Talán úgy, hogy napközben kell itatni, de este lefekvés előtt 3 órán belül már ne kapjon inni. Én annak idején minden éjszaka rátettem a bilire.
2/7 anonim válasza:
Semmit nem csinaltam, figyeltem, h mikor szaraz a pelus reggelre.
Aztan nem adtam ra, o kerte, sosem volt baleset.
3/7 anonim válasza:
Az éjjeli szobatisztaság szerintem nem teljesen úgy működik, ahogy a nappali. Akkor érdemes elkezdeni, ha legalább egy-két hétig reggel száraz pelenkával ébred. Persze, lehet próbálkozni, hogy este kevesebb folyadékot kap már a lefekvéshez közeledve és alvás előtt még elviszed pisilni. Én az éjszaka közepén felkeltős módszernek nem vagyok híve. Az éjszakai szobatisztaság úgy tudom, hogy egy hormon meglététől is függ, ami ebben a korban alakul ki náluk, így nem csak a szoktatáson múlik a dolog. Az én kisfiam most lesz három éves, kb. két és fél éves kora óta szobatiszta nappalra,éjszakára másfél hónapja vettem le róla a pelust, mert folyamatosan szárazan ébredt. Pont ma éjjel volt egy balesete, de ezt leszámítva nem volt eddig gond.
4/7 anonim válasza:
Sehogy majd megérik rá. Én sosem erőltettem sem a nappali sem az éjszakait. És az hogy lefekvés előtt ne igyon 3 órával, már ne haragudj első ez butaság. Ha szomjas igyon. Nekem még elalvás előtt is iszik tejet. Ez a megszokás. Mégis egyik napról a másikra lett teljesen szobatiszta. Értsd éjjel nappal. Ez 1 hónappal a 3. szülinapja előtt volt. Teljesen magától mondott le róla. Persze volt 1-2 baleset éjszaka utána, mert annyira bealudt, hogy mire felébredt már csak azt tudta mondani, hogy befutott, vagy beteg volt és nem volt igazán fel amikor bepisilt. Szóval én annak a híve vagyok, hogy ezt a gyerkőc szerintem meg tudja oldani, ha megérik rá.
5/7 anonim válasza:
Soha nem volt reggelre száraz a pelusa, de én 3 évesen úgy döntöttem leveszem. Jól tettem... kb. 2-3 baleset volt, azóta semmi.
6/7 anonim válasza:
Ja és nyugodtan ihat lefekvés előtt annyit amennyit csak szeretne, és soha nem keltettem fel hogy pisiljen. 3 és fél éves már.
Utolsó voltam
7/7 anonim válasza:
Kislányom novemberben volt 2,5 éves, akkor kezdtünk próbálkozni a nappalival, januárra sikerült, itthon azóta nem volt gond. Lentre kapott pelust a hideg miatt, de amióta tartósan jó idő van, lent sem kap. Az éjjelivel én is aggódtam, hogy mi lesz, mert rendszeresen ébredt úgy még néhány hete is, hogy teljesen átázott a pelus. Aztán kb. 1,5 hete vettem észre, hogy reggel száraz a pelus. Egyik nap levettem, de bepisilt (mondjuk sejtettem, mert nagyon fáradt volt), hagytam még pár napig, de mondta a férjem, hogy kijött éjjel pisilni, levette a pelust és pisilt. Tegnap ezért levettem, nem volt gond, se nappali se éjszakai alvásnál. Most is pár perce volt kint pisilni. Májusban lesz 3 éves. Én is annak a pártján vagyok, hogy nem szoktatás kérdése, hiszen álmában nem tudatosan szabályozza, hogy ne pisiljen be. Számomra a legfurább éjjel bilire vinni a gyereket, komolyan ezért felkel valaki és képes felkelteni a gyerekét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!