Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Kinek hogy ment a bilire/wc-re...

Kinek hogy ment a bilire/wc-re szokatás? Csak nekünk nem megy?

Figyelt kérdés
28 hónapos a fiam! Már vagy fél éve kínlódunk a bilivel! Ha én nem ültetem a bilire nem szól! Ha pelus nélkül van mindenhova oda pisil! De nem értem mivel mikor elkezd kakálni mondja hogy kaka de ha bilire rakom nem jön semmi! Miután vissz rakom a pelust "eltűnik" és kakisan jön elő! Csak nekünk nem megy? Vagy még "éretlen" hozzá? Már tényleg nem tudom mit csináljak! A wc-re meg nem mer ülni valamiért pedig azt hittem ugy talán jobban fogjy érdekelni!
2014. okt. 4. 07:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Ne "kínlódjatok"! Tarts egy kis szünetet. Sok gyerek fél a vécén, mások meg a bilit azért utasítják el, mert megutáltatták vele, amikor túl korán ráerőltették. Nálunk is volt vécé fóbia. Sőt, már bugyit hordott, de kakiláshoz pelenkát kellett ráadni. Aztán egy véletlen kényszerhelyzetben muszáj volt vécére ülnie (pontosabban én előtte guggolva ölelve tartottam), nagy keservesen sikerült, és ezzel megoldódott a vécé ügy. Sok sikert!
2014. okt. 4. 08:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Akkor ültettem rá a gyereket a bilire, amikor magától mondta, hogy nem kell neki pelus. Általában csere idején szólt, hogy ne adjak tisztát, inkább pisil bilibe. Addig mindig jött velünk wc-re, magyaráztuk neki hogy nem mehet oviba ha pelust hord-az ovit pedig nagyon várta, a nagyok wc-be pisilnek, és minden sikeres produkció után kapott egy gumicukrot. Erről mondjuk azt olvastam, hogy nem jó dolog, nálunk viszont bejött. Gyakorlatilag napok alatt lett szobatiszta, reggel volt néha baleset, amikor álmos volt felkelni pisilni. Persze közben rengeteget kérdezgettük, hogy lesz-e pisi vagy kaki.

Szerintem picit pihentesd a témát. Vagy próbálj más módszert.

2014. okt. 4. 10:16
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Én nyáron kezdtem, amikor már olyan idő volt, hogy simán lehetett mesztelen alul. Mondogattam neki, hogy itt a bilike, azért van, hogy pisiljen bele, mert csúnya dolog a szőnyegre és a lapokra pisilni. Egyszer csak szó nélkül odament és belepisilt, attól fogva ment, de csak akkor, ha nem volt rajta alul semmi. Ha volt rajta nadrág, belepisilt, akkor viszont mondtam, hogy senki nem pisil a nadrágba, és nem szabad. 1 héten belül ez is eredményt hozott és szólt, ha pisilnie kellett, lehúztam neki. Ekkor 20 hónapos volt. Most 3 nap múlva lesz 2 éves, pelus csak alvásokhoz kell és kakiláshoz, mert nagyon nehezen jön neki, sokszor kemény volt a széklete és már fél nyomni, szóval ezt egyelőre nem tudjuk megoldani bilin vagy wc-n, mert a kakilási procedúra sokszor több óra, tartja vissza. Talán ilyen sorrendben kellett volna elkezdened neked is, amikor még szép idő volt. Az is lehet, hogy nem sikerült volna, mert minden gyerek más..
2014. okt. 4. 10:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Mi is akkor kezdtük! Ne úgy képzeljétek el hogy rá erőltetem! Ő valasztotta a bilit, a szűkítőt is! Nyáron pucin szaladgált! Mi is mondtuk neki hogy a bili jó azért van hogy oda menjen a pisi, kaki! Megy iy sokszor reggel ébredés után déli alvás előtt után, este pancsi előtt meg minden pelenka cserénél! De még sose szólt hogy kéne neki pisilnie! A kakit jelzi de mint mondtam az csak pelusba megy!
2014. okt. 4. 12:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Még nem érett meg rá. Mi hasonlóan vagyunk a 27 hósommal, de a kaka sokszor megy már bilibe. Viszont nem szól. Sokszor van pelus nélkül, kisgatyában, de ha nem viszem el pisilni időben, akkor simán becsorog. Ilyenkor tartok 2-3 hét szünetet és kezdjük előlről. Ne aggódj!
2014. okt. 4. 17:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én lányom sem volt hajlandó egyáltalán még bugyit sem felvenni, pedig már a pisinél is előre szólt. Nem erőltetem/erőltettem, mert a nagyobbik gyerekemnél megtapasztaltam, hogy semmi értelme. Erre ezen a héten, napra pontosan 2,5 éves korában egyszer csak levette a pelusát, és tök magától bilibe pisilt, én csak lestem. Azóta sajnos csak este bugyizunk, a bölcsibe még nem mertem úgy vinni, de megy, mint a karikacsapás, és ha még pár napig ilyen ügyi marad, akkor jövő héten megpróbálkozom a végleges peluslevétellel.

Korábban én sem hittem el, hogy a legtöbb gyereknél egyszer csak kattan valami az agyában, és onnantól szobatiszta, de úgy tűnik, ez igaz. Azt javaslom, légy türelemmel, nincs a fiad lekésve semmiről.

2014. okt. 4. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!