Kinek hogy ment a bilire/wc-re szokatás? Csak nekünk nem megy?
Akkor ültettem rá a gyereket a bilire, amikor magától mondta, hogy nem kell neki pelus. Általában csere idején szólt, hogy ne adjak tisztát, inkább pisil bilibe. Addig mindig jött velünk wc-re, magyaráztuk neki hogy nem mehet oviba ha pelust hord-az ovit pedig nagyon várta, a nagyok wc-be pisilnek, és minden sikeres produkció után kapott egy gumicukrot. Erről mondjuk azt olvastam, hogy nem jó dolog, nálunk viszont bejött. Gyakorlatilag napok alatt lett szobatiszta, reggel volt néha baleset, amikor álmos volt felkelni pisilni. Persze közben rengeteget kérdezgettük, hogy lesz-e pisi vagy kaki.
Szerintem picit pihentesd a témát. Vagy próbálj más módszert.
Az én lányom sem volt hajlandó egyáltalán még bugyit sem felvenni, pedig már a pisinél is előre szólt. Nem erőltetem/erőltettem, mert a nagyobbik gyerekemnél megtapasztaltam, hogy semmi értelme. Erre ezen a héten, napra pontosan 2,5 éves korában egyszer csak levette a pelusát, és tök magától bilibe pisilt, én csak lestem. Azóta sajnos csak este bugyizunk, a bölcsibe még nem mertem úgy vinni, de megy, mint a karikacsapás, és ha még pár napig ilyen ügyi marad, akkor jövő héten megpróbálkozom a végleges peluslevétellel.
Korábban én sem hittem el, hogy a legtöbb gyereknél egyszer csak kattan valami az agyában, és onnantól szobatiszta, de úgy tűnik, ez igaz. Azt javaslom, légy türelemmel, nincs a fiad lekésve semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!