10 éves gyerek minden éjszaka bepisil, mi lehet a gond?
Voltunk pár éve már kivizsgáláson, ahol nem találtak semmit, azt mondták majd kinövi a gyerek, de ez egyenlőre nem úgy látszik.
A diagnózis a következő, minden nap a gyerek lefekszik aludni 9 fele, olyan mély álomba merül, hogy nem lehet felkelteni, ha mégis sikerül, akkor olyan mint egy zombi, a tudata még alszik tovább.
Általában 11 és éjfél között pisil be.
Miket tettem eddig:
- Pisiőr alkalmazás - addig sípolt még a szomszéd át nem jött, de a gyerek nem kelt fel rá. (2 hónap és semmi)
- Méricskéltül a vizet, este nem itattuk - akkor a környezetéből szívta el a párát és pisilte ki :)
- Ébresztgetem minden este 11 - és éjfél között (2 éve csinálom, de semmi előrelepés)
- Elvittük gyerek pszichologikushoz, legombolt rólunk egy valag pénzt, ráadásul számlát sem adott és semmi eredmény.
- Kapott egy kutyát, hogy majd megleli a lelki békét, egy igazi társra talál, ez sem jött be.
- Elhagytuk a pelenkát, ha összepisili az ágyneműt majd jobban figyel, ez sem jött be, mezítelenül aludt.
- Mindent megkap, hogy a lelki békéje harmonizáljon a jing-jang csi energiával, ez sem jött be.
Mostanában már amikor bepisil (mert nem kapom el időben), olyan büdös van a szobájában, hogy a fehér tapéta besárgult a falon, az egész lakás bűzlik az erős ammonia vagy milyen pisi szagtól.(olyan agymaró)
És itt már vége a dalnak, a napi mosás még elmegy, de az a szag kibírhatatlan, nem is értem, hogy Ő hogy a fenében tud abban a szobában aludni, szerintem az a szag káros is lehet ha egész éjszaka azt szívja, szerintetek ?
Nemsokára visszaviszem a kórházba, hátha tudnak még valami okosat mondani a hormonkezelésen kívül.
Nektek van valami ötletetek, hogy addig még mit próbáljak ki ?
A sztorinak még mindig nincs vége sajnos.
Azóta voltunk fél pszichológia kezelésen, csoportos kezelésen stb...
Nem oldódott meg a dolog, igaz már többször előfordul száraz éjszaka.
Most belefáradtunk a dologba, rengeteg energiát és időt emésztett fel.
Próbáltuk megint a pisicsengőt is, de a 14 éves gyerek már lepasszolta, helyette inkább pelenkát vesz fel.
Várunk, a hormon kezelést nem igazán preferáljuk mert orvosok között is durván megoszlanak a vélemények.
Ha a tendencia nem változik, elméletileg 16 éves korára kinövi.
Majd írok évente ha nem felejtem el.
Sziasztok!
Elsuhant 2 év és vele valami más is, a bepisilés!
Összegezve mindent az elmúlt sok, sok évből...
Rengeteg vizsgálat, rengeteg próbálkozás, rengeteg idő, rengeteg lelki megpróbáltatás, a rengeteg sok pénz amit a külön vizsgálatokra és pszichológusokra költöttünk, de nem született megoldás a problémára.
Úgy látszik, hogy a gyerek kinőtte, fél éve már csak havi 1 bepisilés fordult elő. Mondhatnám, hogy a 15. szülinapja után történt valami a hormonjaival (gondolom én) és elkezdett funkcionálni a rendszere.
A gyerek életében nem történt változás, sem lelki trauma, sem semmi, egyszer csak megszűnt.
Úgy gondolom, hogy a mi történetünk itt ér véget, de tudom azt is, hogy másoké már tart, vagy éppen most fog elkezdődni, nekik kitartást és rengetgnagyonsok türelmet.
Ooo.örülök neki,hogy megggyógyult!
Én 16 éves vagyok és a mai napig beszoktam pisilni,bár elég ritkán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!