Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Hagyjam, hogy az óvónők ezt...

Hagyjam, hogy az óvónők ezt tegyék?

Figyelt kérdés
A három éves kislányom most kezdte az ovit. Két éves kora óta stabilan szobatiszta, viszont fura módon még mindig nem teljesen ágytiszta, a délutáni alváshoz a biztonság kedvéért kell neki pelenka. Jelenleg olyan három alkalomból kétszer van is neki egy kis pisi benne, mikor leveszem. Az óvoda igazgatónője mondta, ne parázzunk, a délutáni alváshoz nyugodtan kaphatnak pelust a kiscsoportosok. Ezen megnyugodva vittem is pelenkát, amit első két ottalvásnál rá is adtak, aztán az óvónéni közölte, hogy ez hülyeség, ha ébren szépen szól, akkor azt a rövid alvást is kibírja, ő nem ad rá liberót. Első alkalommal nem volt gond, de ma bepisilt, ennek ellenére ő kitart amellett, hogy nem kell ráadni. Nem ellenkeztem, természetesen én is azt szeretném, hogy ágytiszta legyen a kislány, de nem tudom, ennek így van-e értelme. Én úgy tudom, az alvás közbeni szobatisztaságra nem lehet semmivel motiválni, ki kell várni, hogy a teste megérjen rá. (Mondjuk tényleg elég fura, hogy ébren akár három órát is kibír pisilés nélkül, a szűk kétórás alvásnál viszont bemegy neki. Lehet, hogy mégis igazuk van, és csak azért ereszti be, mert tudja, hogy pelust van rajta.) Illetve attól félek, hogy ha ezt erőltetik, és sorozatosan arra ébred, hogy bepisilt, be fog stresszelni a gyerek. Még annó a bölcsiben volt egy olyan szituációnk, hogy valamit túlságosan erőltettek nála, amitől annyira befeszült, hogy elkezdett menni a hasa minden alkalommal, mikor bölcsődébe kellett mennie, úgyhogy ki is kellett vennem. Aggódom, hogy ez megismétlődik. Nagyon nem szeretnék már az elején összeveszni velük, abban reménykedem, hogy a kislány vagy összekapja magát, vagy az óvónők jönnek rá, hogy ennek így nincsen értelme.

2014. szept. 5. 21:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mikot töltötte a 3-mat? Lányom novemberben született. Tavaly ezért maradt egy évet bölcsiben, hogy stabilan szpba tiszta legyen. Januárban bevették volna de én nem akartam ezt a súlyt rányomni. Nem bántam meg. Decemberre nappalra lett stabilan szoba tiszta idén februárban. Egyszer úgy kelt a lányom nem kell as pelus és éjszakára sem. Február óta stabilan szoba tiszta.
2014. szept. 10. 09:09
 12/14 anonim ***** válasza:
Oviban már nincs pelenkázás, nem is lehet törvényileg- ha jól tudom, ezért alapkövetelmény a szobatisztaság.
2014. szept. 17. 22:05
 13/14 anonim ***** válasza:
Csoportomba volt egy kislány, akit pelusoztunk egy darabig kis csoportban. Minden alkalommal pisis volt a pelus. Utána megbeszéltük a szülővel, hogy nem adunk rá pelust, ha bepisil, át van öltöztetve, majd megtanulja. Na meg alvás idő felébresztettük és kivittük pisilni. 1-2 hónap alatt már nem volt gond.
2014. szept. 20. 21:50
 14/14 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Még annyit tennék hozzá, hogy nappalra szobatisztának kell lennie, nem ágytisztának. Nem mindegy a 2 fogalom. Kis csoportban még simán ráadjuk a pelust alváshoz.
2014. szept. 20. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!