Szerintetek nem gyors ez a tempó? 1 nap után már ott kellett hagyjam.
Hétfőn kezdtük a beszoktatást a 22 hónapos kislányommal.
Ekkor együtt voltunk kint a többiekkel az udvaron 1 órát. El volt, vegyült, érdeklődött a többiek iránt. Tegnap, mikor megérkeztünk, akkor már ott kellett hagyjam fél órára. Sírt, mikor mentem érte.
Ma 1 órára kellett ott hagyjam, szintén végig sírta. :(
Egyébként egy nagyon kedves, alkalmazkodó kislány. Sokszor van mamánál, és nővéreméknél, ott egyáltalán nem hiányol.
Nem gyors ez a tempó szerintetek? Nem kéne több idő, hogy megismerhesse a helyet és az őt körül vevő embereket? Annyira aggódom, a szívem megszakad érte. Ha nem lát, akkor állandóan csak pityergek. :(
Ez a tempo 3 év feletti gyerekeknél van.
De azért most kicsit lelkiismeret furdsalást okozok neked. Nem érdeklödtél a beszoktatásról mielött beadtad a lányodat?
Mi részletesen megbeszéltük a személyes gondozojával, hogyan is lesz.
Nálunk 3 napig csak 3 gyerek volt a terembe, és mi a gondozóval, hogy megszokja a környezetet és a gondozót. Majd félórára hagytam ott és csak következö héten jött a többi gyerek is és toltuk ki az idöt.
ìgy 2 hét alatt szépen beszokott. Lehet hogy ment volna gyorsabban is, de es mindenkinek jó volt, a gyerek megbízott mindenkiben.
Természetesen mielőtt beírattam megkérdeztem, hogy mi a menete a beszoktatásnak. Akkor azt mondták, hogy az első hét vége fele 5-10 percre kell magára hagyjam. Az a gondozó, akivel erről beszéltünk nincs héten. Mivel első gyermek, ezért fogalmam sincs arról, hogy mi a helyes, hogy működik ez normál körülmények között. Ez ráadásul magán intézmény, nem is állami, még fizetek is ezért.
Nekem úgy lenne korrekt, ha 1 hétig én is ott lehetnék vele akár fél órára is, és csak utána szép fokozatosan hagynám magára. De ha azt mondjátok, hogy normál körülmények között ez a helyes, akkor természetesen nem hagyom szóval, csak nem "mertem" a gondozók szakmai tudatását, és évtizedek óta alkalmazott rendszerét felül bírálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!