Szobatisztaság 16 hónaposan?
Próbálkozni lehet, de ne erőltesd. A nagyobbik fiammal úgy volt, hogy kb. 20 hónapos korában, mikor tombolt a nyár, otthon elővettük a bilit. Elmondtam, megmutattam mire való. Nem adtam rá pelust, pucin jött-ment a lakásban. Fura módon ha pisilnie kellett, akkor ráült a bilire. De 1-2-3 hónap alatt sem jutottunk tovább, mert ahogy alsógatyót adtam rá, mindig bepisilt. Nem tudtunk így lindulni. Jött az ősz, kezdődött a bölcsi, így felfüggesztettem a dolgot. Szinte minden nap kérdeztük, hogy pisil-e a bilibe, ha volt kedve belepisilt, ha nem, akkor nem. Így időnként előkerült, tehát nem felejtődött el. Következő tavasszal újra próbálkoztunk a pucér módszerrel. De nem nagyon akaródzott neki. Június elején a bölcsiben is elkezdték mondogatni, hogyha oviba fog menni, akkor már haladni kéne a dologgal. Én elkezdtem mondogatni a fiamnak, hogy ősszel kezdődik az oviba és akinek már nincs pelusa, az mehet. Ha nem akar egyedül maradni a bölcsiben, úgy érzi, hogy már ő is nagyfiú, akkor szóljon és levesszük a pelust. Mindennap elmondtam, majd kb. 2 hét után egy este szólt, hogy nem veszi fel. Két napig volt pelus nélkül (első hajnalban bepisilt), majd az oviban újra kérte, mert ott is bepisilt. Akkor megint két hét "beszéd". Június végén, az utolsó bölcsis nap után, ismét este nem akart megint pelust. Azóta szobatiszta. :) Szóval ő szinte egyik napról a másikra hagyta el teljesen.
Kisebbik gyermekem 19 hónapos, ő is néhány hete mondja, hogy "pisi" amikor kakált. :) De én megvárom a nyarat vele is. A bili már elő van véve egy ideje, de nem érdekli. :)
Igen érdemes. Én most sem vàrtam meg a 2-3éves kort.
Persze van aki nem érett rà de inkàbb anyukànak kényelmesebb a pelus.
15és fél hónapos a lànyom. 1évesen kapott bilit. Ma ott tartunk h szol ha kaki van, megvárja mig levetkőzünk és ràül kakil, a pisi is haladgat. Tegnap màr 3x szólt és pisilt a bilibe. És jelzem h mindig màs időpontban produkàl.
a délutàni alvásnàl szàraz a pelus és van h az éjjelinél is.
Szóval érdemes elkezdeni időben, de rà kell hagyni és nem erőltetni semmit!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!