Szobatisztaság 4 hónaposan? Mi erről a véleményetek?
Már egy másik kérdésben is olvastam régebben róla, de akkor sem igazán értettem a dolgot.
Van ennek értelme?
Nekem is ez a véleményem, hogy nem szobatisztaság.
Ha most eltekintek attól, hogy vissza tudja-e tartani a székletét/vizeletét, magától akkor sem fog ráülni arra a bilire.
Az meg mennyivel jobb, hogy minden kakinál levetkőztetni és a bili fölé tartani az éjszaka közepén is...
Inkább pelus csere...
Láttam erről egy riportfilmet.Arra épül a dolog,hogy az anya a gyerek legapróbb rezdüléséből érzi, hogy mikor akar pisilni, kakilni. Így van ideje előszedni a bilit, mire tényleg jön az anyag. Ezek az anyukák hordozható bilit tartanak maguknál, amit bárhol időben elővesznek, és a baba egy idő után valamennyit várni is tud rá. Ez a módszer a természeti népektől ered, ahol szintén nem pelenkáznak, mégsem folyik semmi az anyuka hátán, mert mivel folyamatosan együtt van a babájával (rá van kötve kendőben), időben megismeri a jelzéseit.
Érdekes dolog mindenesetre.
Az én személyes véleményem az, hogy a mi rohanó világunkban ez a totális csak a babára figyelés nem működik, illetve túlzottan elvonja más dolgoktól a figyelmünket. A másik oldal az, hogy ahol a nyilvános helyen szoptató anyát leszólják, mit mondanának egy biliztető mamáról?
Én ezt a helyzetet nem nevezném szobatisztaságnak, mert nem a gyerkőc tartja vissza, illetve kontrollálja az ürítést, hanem a mama lép időben.
Én babám 4 hónapos,de ha most ráültetném a nagytesója bilijére, vagy beleesne, vagy leesne róla, de semmiképp nem maradna meg rajta.
Minden étkezés(szopi) után az ölemben van, ahogy a cikket író is mondja, de mégse csak akkor kakil.
Ez hülyeség.
Kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Tegyük fel, mégha létezik is, hogy 6 hónapos kor előtt vissza tudják tartani...Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ez tudatos náluk, de tételezzük fel igen. 6 hónapos kor után mi lesz vele? Elfelejti vagy mi? Vagy 2 hónap után megtanulta örökre??
A másik meg, hogy 4 hónaposan hogy ültet bilire egy babát?? Engem mindig azzal sokkoltak, nehogy ültessem a babámat, most akkor bilire meg lehet?? Ugyan már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!